назад
04.04.16

Право для кожного: Третій київський місцевий центр відвідав школу-інтернат №12

internat pr

У спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті №12 вчаться діти-сироти з особливими потребами фізичного та розумового розвитку. 52 дитини віком з 7 до 16 років живуть у міні-гуртожитках у групах-“родинах” по 8-9 чоловік. До однієї з таких родин завітали працівники Третього київського місцевого центру.

Вихователі школи намагають створити атмосферу, в якій діти почувалися би захищеними, а також готють їх до самостійного життя. А воно неможливе без розуміння своїх прав та обов’язків. Саме про це говорили на зустрічі співробітники Центру. Окремо зупинилися вони на захисті прав у судовому порядку.

internat 1

Такі діти мають право на безоплатну правову допомогу на всі види правових послуг. Але поки що звертатися по надання такої допомоги має законний представник неповнолітнього. Закон №3044 («про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення доступу до безоплатної правової допомоги та підвищення якості її надання»), який включили до порядку денного 3 лютого 2016 року, дозволить їм звертатися по допомогу самостійно.