назад

Право на емоції: у Житомирі співробітників центрів та бюро правової допомоги навчали емоційної компетентності та подоланню конфліктів

training Zhytomyr 13Протягом двох днів, 9-10 листопада, у Житомирі проходив тренінг «Емоційна компетентність і подолання конфліктів» для співробітників центрів та бюро надання правової допомоги. Участь у навчанні взяли 27 фахівців.

Захід був організований у рамках проекту ПРООН «Верховенство права та правосуддя для громад постраждалих від конфлікту регіонах України» уряду Недерландів. Надзвичайно фахові та цікаві тренери Ірина Таран та Марья Нестерова розповідали не лише про теоретичні аспекти конфліктів, емоційної компетентності, а й надавали практичні поради відновлення психологічного стану, техніки, що допомагають сприймати та розуміти почуття інших, стратегію подолання та попередження конфлікту та ін. Це дуже важливо, адже співробітники центрів та бюро щоденно працюють з людьми, які потребують професійної правової допомоги. Доволі часто люди, які звертаються, перебувають у складних життєвих обставинах. Тренери розповіли, як знайти правильний підхід до кожного та попередити емоційне вигорання.

Під час тренінгу учасники попрацювали з психологічними техніками захисту від агресії, арт-терапевтичними техніками діагностики та відновлення психоемоційного стану. Навчалися застосовувати на практиці ефективні стратегії подолання емоційного вигорання, техніки ефективного слухання та багато іншого.

Крім того, Ірина Таран ознайомила присутніх з базовими навичками медіації. У всьому світі медіація, як форма вирішення конфліктів набуває все більшої популярності. Медіація – це добровільний та конфіденційний процес, у якому нейтральна третя сторона (медіатор) допомагає сторонам знайти взаємоприйнятний варіант вирішення ситуації, що склалася. Саме медіація дає можливість уникнути втрати часу в судових розглядах та додаткових і непередбачуваних матеріальних витрат.

Це було дуже корисне, насичене та цікаве навчання.

training Zhytomyr 1 training Zhytomyr 2
training Zhytomyr 3 training Zhytomyr 4
training Zhytomyr 5 training Zhytomyr 6
training Zhytomyr 7 training Zhytomyr 8
training Zhytomyr 9 training Zhytomyr 10
training Zhytomyr 11 training Zhytomyr 12

Більше фото див. тут