назад

10626502 453643841493244 2446093489301544464 nФахівці  Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги налагоджують співпрацю  з службою у справах дітей Чортківської районної державної адміністрації з метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування.

Так, 26 лютого 2016 року директор місцевого центру Марія Гамбаль та начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання БППД Олена Овсинська з робочим візитом відвідали  службу у справах дітей. Фахівці місцевого центру зустрілися з завідувачем сектору соціально – правового захисту дітей Степаном Андрунишиним та завідувачем сектору опіки та піклування Оленою Бедрило.

Під час зустрічі Марія Гамбаль розповіла, що діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, безпритульні діти та діти, які можуть стати або стали жертвами насильства в сім’ї,мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги згідно ст. 12 Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Також,  зазначила, що соціально незахищені верстви населення мають змогу отримати в місцевому центрі не лише роз’яснення з різних юридичних питань, але й представництво інтересів в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами.

Цього ж дня у службі у справах дітей розглядалося питання вилучення малолітньої дитини із сім’ї, яка опинилася в складних життєвих обставинах.

“Позбавлення батьківських прав – крайній захід, якій застосовується коли знаходитись дитині поряд з батьками небезпечно для її життя, здоров’я і морального виховання. В таких випадках в якості засобу захисту прав і інтересів дитини суд може постановити рішення про відібрання дитини від батьків без позбавлення їх батьківських прав. Відібрання дитини у батьків – це теж санкція за невиконання батьківських обов’язків, але більш м’яка, ніж позбавлення батьківських прав” – зазначила Марія Гамбаль.

В результаті зустрічі сторони домовилися про участь директора місцевого центру Марії Гамбаль в комісії з питань захисту прав дитини, яка щомісяця проводиться у службі у справах дітей в Чортківській районній державній адміністрації, за адресою: вул.Шевченка, 23 м.Чортків.

Нагадуємо, що громадяни які потребують безоплатної правової допомоги  можуть звертатися до Чортківського місцевого центру за адресою: вул. Шевченка, 54, м. Чортків Тернопільської обл. Контактний телефон: 067 130 01 73.