назад

Правоосвіта молоді – один з важливих напрямків роботи юристів системи БПД

опоgeПро виховну роботу з неповнолітніми умовно засудженими говорили під час робочої зустрічі у Петриківському районному секторі Центру пробації. До обговорення долучились начальник Петриківського бюро правової допомоги та психолог Петриківського районного центру соціальних служб.

Фахівчиня бюро Лариса Орел зазначила, що особливе місце у формуванні поведінки неповнолітніх правопорушників належить підвищенню рівня їх правосвідомості. «Безпосереднім завданням правового виховання умовно засуджених є загальне підвищення знань про право, засвоєння правових вимог, формування переконання в соціальній необхідності, корисності і обов’язковості права, навичок правомірної поведінки, – наголосила правник. – Процес соціалізації неповнолітнього виражається у прийняття ним норм і законів у повсякденному житті. Дотримання норм і законів свідчить про високий рівень свідомості неповнолітнього, переосмислення своєї ролі в суспільстві та в спілкуванні з оточуючими, нездатність гармонізувати стосунки з тими хто навколо нього відіграє негативну роль на сприйняття навколишнього світу та себе в ньому.»

У ході робочої зустрічі серед всього іншого було вирішено проводити індивідуальні бесіди з кожним умовно засудженим як з психологом так і з юристом системи БПД. Вони сприятимуть формуванню у неповнолітнього стійкої життєвої позиції, що проявляється у ставленні до себе, своїх дій. Також спеціалісти районного сектору Центру пробації та бюро домовилися щомісячно проводити правороз’яснювальну роботу та виїзні прийоми для умовно засуджених які знаходяться на обліку у секторі.

Також в цей день відбулась зустріч з умовно засудженим,які в цей день відвідали сектор – молодь отримала необхідні правові консультації.

Нагадуємо, що детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги, можна отримати за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213 103 або на веб-сайтах Міністерства юстиції та Координаційного центру з надання правової допомоги.