назад

Правопросвіта студентів Конотопщини

Підвищення обізнаності громадян про систему безоплатної правової допомоги – одне із головних питань діяльності центрів та бюро правової допомоги. Фахівці Конотопського місцевого центру з надання БВПД з цією метою проводять різнотематичні заходи для населення, значну увагу приділяючи правопросвітництву серед молоді.

Під час зустрічей зі студентством вдається охопити значну кількість слухачів. Так, під час правопросвітницьких заходів, які відбулися на базі Конотопського медичного училища та учнями Конотопського професійного училища загалом було охоплено близько 120 учнів та педагогів. Темою для обговорення та спілкування була «Знай свої права». Присутнім розповідали про систему безоплатної правової допомоги в Україні. Олександра Фесенко в інтерактивній формі познайомила студентів із поняттями права, Валентина Волік обговорила важливість гарантій захисту державою прав і свобод громадян  за допомогою настільної гри «Важниця правова».

Учням Конотопського професійного училища Оксана Козіна розповідала про місця, де заборонено паління та вживання спиртних напоїв, яка передбачена адміністративна відповідальність за порушення закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення».

Молодь отримала інформаційні буклети та візитівки центрів та бюро правової допомоги.