назад

Правопросвітницька бесіда з підлітками у Секторі ювенальної пробації міста Львова

RC probaciaЯк захистити підлітків від злочинності? Які є види кримінальної відповідальності неповнолітніх? Як отримати безоплатну правову допомогу і куди слід звертатись? – про це та інші не менш актуальні питання розповіли підліткам представники Центрів з надання безоплатної правової допомоги Львівщини під час недавнього візиту до Сектору ювенальної пробації м.Львова Західного міжрегіонального управління виконання покарань та апробації Міністерства юстиції України.

Заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області Віра Іськович розповіла дітям, що перебувають на обліку в Секторі ювенальної пробації, про їхні основні права та обов’язки, закріплені в міжнародному та національному законодавстві, зокрема в Декларації прав людини, Конституції України.

Також Віра Іськович звернула увагу на профілактику злочинності серед дітей та підлітків, а також розповіла про права затриманих та можливість залучення через Регіональний центр з надання БВПД адвоката за рахунок держави. Заступник директора наголосила на важливості залучення адвоката через місцеві центри, якщо особа опинилась у статусі свідка або потерпілого у кримінальному провадженні.

У свою чергу директор Другого львівського місцевого центру Уляна Стефак поінформувала присутніх про цивільно-правову та адміністративну відповідальність, а також про можливість кожного звернутись у місцеві центри з надання БВПД за безоплатною правовою допомогою, у зв’язку з малозабезпеченістю, сирітством чи в разі, якщо дитина потерпає від домашнього насильства.

Крім того, підлітки змогли дізнатись що являє собою правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!» та отримати буклети на правову тематику.

RC probacia2

Варто зазначити, що правопросвітницька бесіда з підлітками відбулась за сприяння та співпраці із завідувачкою Сектору ювенальної пробації м. Львова Христиною Бавшиною.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).