назад

Правопросвітницька діяльність для жителів Гадяцького району

28102016biblioteka

28 жовтня 2016 року заступником начальника відділу «Гадяцьке бюро правової допомоги» Другого полтавського МЦ з надання БВПД Іриною Калініченко проведено лекцію для працівників Гадяцької центральної районної бібліотеки ім. Лесі Українки на тему: «Що таке безоплатна правова допомога та як її отримати». Присутніх поінформовано про мету завдання та цілі новоствореного бюро та про можливість отримати доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України безпосередньо на прийомі.

По завершенню заходу працював виїзний дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги, під час якого громадяни мали змогу отримати відповіді на питання.

31 жовтня 2016 року головним спеціалістом відділу «Гадяцьке бюро правової допомоги» Сергієм Маюрою спільно з службою у справах дітей Гадяцької районної державної адміністрації проведено захід під назвою «Попередження вчинення правопорушень серед неповнолітніх» для вихованців старших класів Гадяцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №2 імені Михайла Драгоманова. Зростаючому поколінню роз’яснено норми законів, права, обов’язки та наслідки порушення чинного законодавства, що встановлюється та регулюється державою. Учні активно  ставили питання та отримали змістовні відповіді.31102016gadja4schkola

31 жовтня 2016 року заступником начальника відділу «Гадяцьке бюро правової допомоги» Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Іриною Калініченко проведено виїзний прийом громадян в селі Гречанівка Гадяцького району.

Того ж дня Ірина Калініченко провела робочу зустріч з головою Гречанівської сільської ради Валерієм Власенком, у ході якої надано методичну допомогу та рекомендації стосовно поширення інформації про роботу системи безоплатної правової допомоги, шляхи її отримання та реалізації на практиці для жителів сільської громади.31102016gre4anuvka

Також поінформовано про мету, цілі, завдання новоствореного бюро правової допомоги та про можливість отримання доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України безпосередньо на прийомі у відділі «Гадяцьке бюро правової допомоги» Другого полтавського місцевого центру з надання БВПД за адресою: м. Гадяч вул. Шевченка 5.