назад
16.10.18

Правопросвітницька кампанія #ПраваЗахисників

Захист територіальної цілісності та суверенітету держави є одним із основних конституційних обов’язків кожного громадянина України. Обов’язок держави – підтримувати ветеранів та учасників АТО, а також членів їхніх сімей, надавати їм додаткові соціальні гарантії, сприяти у вирішенні житлових, побутових та інших проблем. На сьогодні вже прийнято низку законодавчих та підзаконних актів про статус ветеранів та учасників АТО і членів їхніх сімей, де прописано соціальні гарантії для цієї категорії осіб. Допомогти реалізувати їх і захистити – одне з першочергових завдань фахівців системи безоплатної правової допомоги.

З метою інформування ветеранів про їхні права і гарантії напередодні Дня захисника України правники Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги долучилися до інформаційної кампанії «Права захисників» правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

12 жовтня 2018 року фахівцями місцевого центру проведено тематичну зустріч із військовослужбовцями Золотоніського районного військового комісаріату щодо прав та гарантій учасників АТО та членів їхніх сімей.

Цього ж дня спеціалістами Канівського бюро правової допомоги та Канівського міськрайонного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Черкаській області проведено годину спілкування з учасниками бойових дій Канівщини. Присутніх поінформовано про право на безоплатну правову допомогу, законодавчі гарантії на першочергове безоплатне отримання земельної ділянки, соціальні пільги, передбачені учасникам бойових дій та членам сімей загиблих внаслідок бойових дій.

Серед військовослужбовців поширено інформаційні матеріали, розроблені в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!», «Доступна та якісна правова допомога в Україні» та пам’ятку учасникам російсько-української війни «Права, обов’язки та гарантії соціального захисту», розроблену Громадською організацією «Юридична Сотня».