назад

Правопросвітницька комунікаційна зустріч з молоддю

1У приміщенні Університету Короля Данила 4 лютого начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення якості її надавачів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Мирослава Аннюк провела зустріч зі студентствомта викладацьким складом вузу.

 

2

Начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення якості її надавачів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області, адвокат Мирослава Аннюк проінформувала студентів про систему безоплатної вторинної правової допомоги та процедуру її отримання. Вона пояснила, що безоплатна вторинна правова допомога обмежена законодавством, тому первинну правову допомогу, тобто консультації та роз’яснення з правових питань можуть отримати всі громадяни України, особи без громадянства та іноземці, які перебувають на території України на законних підставах. А вторинна правова допомога , це складання документів процесуального характеру, представництво в суді, захист, передбачене лише для певного кола осіб.

3

4

У зв’язку з проведенням 31 березня поточного року виборів Президента України, система безоплатної вторинної правової допомоги з січня 2019 року долучається до проведення інформаційної кампанії «Я маю право обирати».Фахівець системи безоплатної правової допомоги також роз’яснила студентами про особливості виборчого законодавства. «Відповідно до ст. 38 Конституції України громадяни України мають право вільно обирати і бути обраними до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», − зазначила вона. Мирослава Аннюк наголосила на тому, що громадяни України, які мають право голосу, можуть брати участь у роботі виборчих комісій, а також у проведенні передвиборчої агітації, здійсненні спостереження за проведенням виборів Президента України.

5

6

Вона нагадала учасникам комунікаційної зустрічі про необхідність перевірити стосовно включення їх до виборчих списків, а також ознайомила з переліком документів, які необхідно мати при собі для участі у виборах. Мирослава Аннюк розказала про всеукраїнський правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО» та поширила інформаційні матеріали.

8


 

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)