назад
16.11.17

Правопросвітницька лекція для посадових осіб селищних та сільських рад Ямпільського району

ShM 171115 0215 листопада в рамках поглиблення співпраці начальник Ямпільського бюро правової допомоги Шосткинського місцевого центру з надання БВПД Володимир Лящевський прийняв участь в спільному семінарі для посадових осіб селищних та сільських рад, підприємств, установ, організацій Ямпільського району.

Під час заходу Володимир Лящевський виступив на тему: «Перелік необхідних документів для надання безоплатної вторинної правової допомоги. Підстави для відмови в наданні БВПД».

 «Особі може бути відмовлено в наданні безоплатної вторинної правової допомоги за наявності хоча б однієї з таких підстав, як особа не належить до жодної з категорій осіб, передбачених Закону України «Про безоплатну правову допомогу”, особа подала неправдиві відомості або фальшиві документи з метою віднесення її до однієї категорій осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, вимоги особи про захист або відновлення її прав є неправомірним, особі раніше надавалася безоплатна вторинна правова допомога з одного і того ж питання, особа використала всі національні засоби правового захисту у справі, з якої звертається за наданням безоплатної вторинної правової допомоги», – зазначив доповідач Володимир Лящевський.

ShM 171115 01

Також, детально було зупинено й на переліку документів, які необхідні у разі надання безоплатної вторинної правової допомоги. Учасники конспектували основну інформація, що в подальшому пришвидшить доступ населення сіл та містечок до якісної правової допомоги.

Користуючись нагодою, начальник Ямпільського бюро правової допомоги вкотре нагадав про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!», який в нинішньому році охопить три напрямки діяльності: захист прав громадян у сфері правосуддя, захист права власності та формування уміння громадян протистояти корупції.

Під час заходу  присутнім надано інформаційно-роз’яснювальні матеріали у вигляді буклетів, пам’яток та листівок.

 

Нагадуємо, що для отримання безоплатної правової допомоги просимо звертатися до Ямпільського бюро правової допомоги:

смт. Ямпіль, бульвар Ювілейний, 1, тел. (05456) 2-20-50.