назад

Правопросвітницька лекція для учнів Володимир-Волинської ЗОШ №1

zoЗ метою підвищення правової свідомості учнів та інформування щодо механізмів захисту їхніх прав у повсякденному житті у правовий спосіб, 14 та 15 листопада 2017 року у рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» фахівці Володимир-Волинського місцевого центру з надання БВПД на базі Володимир-Волинської ЗОШ I-III ступенів №1 для учнів 9-тих класів провели лекцію на тему: «Торгівля людьми. Як не стати жертвою цього ганебного явища».

Мета заходу – підвищення рівня поінформованості школярів та усвідомлення ними гостроти проблеми торгівлі людьми шляхом обговорення ознак, причин та наслідків цього явища, застереження від потрапляння в подібні небезпечні ситуації.

zo1

Начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Степан Слащук ознайомив учнів з нормами Конституції України, які регламентують права, свободи та обов’язки людини і громадянина, розповів присутнім про особливості роботи центру правової допомоги.

zo2

Головний спеціаліст відділу Надія Прогонюк поінформувала молодь про сучасні прояви торгівлі людьми, ознайомила з національними і міжнародними документами, орієнтованими на попередження таких злочинів.

zo3

Під час заходу були розповсюджені буклети “Я МАЮ ПРАВО!”, “Як не стати жертвою торгівлі людьми”, “Що таке хабар”.

Довідково:
Володимир-Волинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Володимир-Волинський, вул. Устилузька, 19. Тел. (03342) 3-80-11. E-mail: volodymyr-volynskyy.volyn@legalaid.lt.ua