назад

Правопросвітницька лекція у Охтирській загальноосвітній школи I-II ступенів № 9

OkM 2016 12 06 SCHOOL 9 12Продовжуючи «Всеукраїнський тиждень права», 6 грудня юристи Охтирського місцевого центру з надання БВПД Марина ЛАПОНОГ  та Валерій ГРАБАР, провели активну правопросвітницьку роботу для учнів 9-х класів за участю керівника правознавства ОМПЦ-МАН Галиною АЛЬЖИНСЬКОЮ, а також учителя з правознавства Юлією ЧЕРНИШ.

З метою правопросвітництва учнівської молоді вони відвідали Охтирську загальноосвітню школу I-II ступенів № 9 Охтирської міської ради Сумської області, де провели лекцію на тему: «Трудові права неповнолітніх».

OkM 2016 12 06 SCHOOL 9 2

Метою лекції було ознайомити учнів з основами трудового права в Україні, розкрити зміст таких понять, як «праця», «трудові відносини», «безробіття», зформувати вміння пояснювати та застосовувати положення Конституції України, робити самостійні висновки з почутого, прочитаного та побаченого, застосовувати на практиці набуті знання та навички та розвивати словесно-логічне мислення і розвивати правову культуру підростаючого покоління.

Окрім того, учням та працівникам навчального закладу розповіли про діяльність бюро правової допомоги, які входять до складу Охтирського МЦ. Також Валерій ГРАБАР розповів про порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги.

OkM 2016 12 06 SCHOOL 9 11Учнів цікавили такі питання як-от: скільки клієнтів за день звертається до Центру, з якого віку можна стати членом громадської організації та чи можна бути в іншій засновником одночасно, –  на всі поставлені запитання надано відповіді.

Для закріплення викладеного матеріалу зі школярами провели правову вікторину.

Працівники Охтирського МЦ закликали дітей бути уважними, не підписувати документів не розібравшись та не соромитися звертатися за порадами до вчителів, батьків, або ж юристів правової допомоги.

Отримання юридичних консультацій сприятиме виробленню у громадян практики використовувати правових інструментів для вирішення своїх життєвих питань. Консультації можна одержати за адресою м. Охтирка, вул. Перемоги , 13.

Наприкінці домовилися про подальшу співпрацю та екскурсії школярів до Охтирського МЦ.