назад

Правопросвітницька робота команди Хустського місцевого центру

hust vul4    Фахівці Хустського місцевого центру, з метою реалізації Загальнонаціонального правопросвітницького проекту “Я маю право!” та підвищення правової свідомості краян, проводять низку просвітницьких заходів.   
 Зокрема, усереду, 7 лютого,  начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Хустського місцевого центру з надання БВПД Михайло Худинець та заступник начальника відділу Мирослава Скляр провели вуличне інформування громадян.

    Крім цього, фахівці провели робочі зустрічі з працівниками районного та міського управлінь соціального захисту населення щодо оформлення субсидії на оплату житлово-комунальних послуг та розповсюдження інформаційних матеріалів (плакатів, буклетів) щодо прав та соціальних гарантій громадян, у тому числі, права на безоплатну правову допомогу, у приміщеннях управлінь.

hust vul6  8 лютого, з метою покращення інформаційно-роз’яснювальної роботи та підвищення правової обізнаності мешканців та гостей міста Хуст, заступник начальника відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Хустського місцевого центру з надання БВПД Мирослава Скляр спільно зі студентами- практикантами Карпатського коледжу «Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна» провели вуличне інформування громадян.

hust vul8   Мобільна група поспілкувалась і з громадянами, які приїжджають із віддалених сіл Хустщини, на автозупинках та у приміських автобусах. У рамках реалізації проекту «Я МАЮ ПРАВО!» фахівці розповсюдили тематичні буклети: «Забирають бізнес? Відбирають майно?», «Не знаєш як вирішити спір?», «Вимагають хабара за іспит чи навчання?», «Не знаєш, як оформити субсидію?», «Не отримуєш аліменти?», «Не знаєш, як оформити договір оренди землі?». Громадянам також було роз’яснено що таке безоплатна вторинна правова допомога, хто має право на її отримання, куди звертатися, у яких випадках може бути відмовлено у наданні безоплатної вторинної правової допомоги тощо.

hust vul7   Цього ж дня начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Михайло Худинець та головний спеціаліст відділу правової інформації та консультації Діана Дівинець провели виїзний прийом громадян у с. Копашново на Хустщині. За правовою допомогою звернулось 7 громадян з питань порядку приватизації земельної ділянки, складання договору за заповітом, відшкодування матеріальної шкоди, отримання пенсії за віком та ін.
    Також фахівці ознайомили колектив сільради з порядком отримання вторинної правової допомоги та проектом «Я маю право».

    Нагадуємо, що отримати безоплатну правову допомогу можна в Хустському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги юрисдикції місцевого центру за адресами:
   Хустський місцевий центр з надання БВПД: м. Хуст, вул.І. Франка, 6, тел.: (03142) 5-18-01, e-mail:hust.zakarpattya@legalaid.uz.ua;
  Міжгірське бюро правової допомоги, смт. Міжгір’я, вул. Т.Шевченка, 97, тел.: 0313-62-30-60, e-mail:mizhhirske@legalaid.uz.ua;
  Виноградівське бюро правової допомоги, м.Виноградів, пл.Миру, 3, тел.: 0314-32-64-66, e-mail:vynohradivske@legalaid.uz.ua;
  Великобичківське бюро правової допомоги, смт. Великий Бичків, вул.Грушевського, 108, тел.: 0313-23-27-10, e-mail: velykobychkivske@legalaid.uz.ua;
  Дубівське бюро правової допомоги, смт.Дубове, вул.Гагаріна, 1, тел.: 0313-47-20-32, e-mail:dubivske@legalaid.uz.ua;
  Тячівське бюро правової допомоги, м.Тячів, вул.Незалежності, 30, тел.: 0313-43-24-03, e-mail:tiachivske@legalaid.uz.ua;
  Рахівське бюро правової допомоги, м. Рахів, вул. Миру, 1, тел.: 0313-25-51-31, e-mail:rakhivske@legalaid.uz.ua.