назад

Правопросвітницька робота: лекції для школярів Житомирського екологічного ліцею № 24

27.09.2017 lections agrolyceum 226 вересня заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталія Радушинська та фахівці Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели зустріч із учасниками юридичного клубу Житомирського екологічного ліцею № 24.

Учням 9-го та 10-го класів прочитали лекції на теми: «Кримінальна відповідальність неповнолітніх» та «Система безоплатної правової допомоги в Україні».

Дуже важливо розповідати про складні речі просто. Саме тому заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталія Радушинська окрім лекції на тему «Кримінальна відповідальність неповнолітніх» зробила ще й презентацію.

У ході лекції учням пропонували взяти участь у вирішенні реальних ситуацій, які виникали в житті їх однолітків із необхідністю зробити самостійно висновок. Діти активно увійшли в запропоновані їм ролі та з нетерпінням чекали виступу з правильними відповідями щодо вирішених ситуацій. Учні активно цікавились наслідками настання саме кримінальної відповідальності в тих чи інших життєвих ситуаціях, задавали багато запитань. Наталія Радушинська використала свій багаторічний досвід адвокатської діяльності в сфері захисту неповнолітніх і тому лекція була живою, цікавою та змістовною.

Про роботу центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги розповіла начальник відділу представництва Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Яна Вельган.

Начальник відділу просвітництва та взаємодії із суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Житомирського місцевого центру знадання безоплатної вторинної правової допомоги Вікторія Тогунова, надала вичерпну інформацію про можливість отримати безкоштовну юридичну консультацію, та безкоштовний доступ до електронних сервісів Міністерства Юстиції кожному громадянину України в центрах та бюро безоплатної правової допомоги.

Нещодавно в Україні стартував масштабний загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!», у рамках якого проводиться інформування громадян та надання практичних рекомендацій щодо захисту прав за найбільш актуальними напрямами.

Наприкінці зустрічі учасників юридичного клубу Житомирського екологічного ліцею № 24 запросили на екскурсію до регіонального та місцевого центрів аби вони на власні очі побачили усю кропітку та важливу роботу, яка відбувається під час організації надання безоплатної правової допомоги.

{module Місцеві центри}

27.09.2017 lections agrolyceum 1 27.09.2017 lections agrolyceum 3