назад
01.03.17

Правопросвітницька робота Лубенського місцевого центру з надання БВПД

24.02.2017 р. dnzorel

Виховання громадян у дусі поваги до права, інформування про їх права та можливості їх реалізації є одним із першочергових завдання системи БВПД. Інформаційна робота населення про правові норми проводиться постійно і розпочинається ще з дошкільних навчальних закладів, де фахівці системи БВПД області проводять ознайомлення найменших громадян нашої держави з правом в ігровій, та іншій доступній для них формі. Відповідні заходи щодо особливостей ознайомлення дітей з правом проводяться також і для педагогічних працівників ДНЗ у ході яких, також  інформують про свою діяльність.

24 лютого 2017 року працівники Бюро правової допомоги м. Пирятин відвідали дошкільний навчальний заклад «Берізка».

Заступник начальника Пирятинського бюро правової допомоги Володимир Орел провів для керівництва та колективу закладу інформативну лекцію, присвячену популяризації системи безоплатної правової допомоги. Він розповів про те, що являє собою первинна і вторинна правова допомога, перелік послуг, які можуть отримати громадяни, звернувшись до установ БПД, а також про те, як отримати безоплатного адвоката, та хто має право на його послуги.

Поспілкувавшись із завідуючою ДНЗ «Берізка» Валентиною Луценко, Володимир Орел запросив керівництво і працівників дошкільного навчального закладу інформувати батьків дітей, що відвідують дитсадок, про можливість скористатися послугами системи безоплатної правової допомоги з будь-яких правових питань.

Фахівцями бюро Лубенського місцевого центру з надання БВПД продовжується консультування громадян на базі органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій задля забезпечення правовою допомогою широкого кола осіб.

Так, 24 лютого на базі Управління соціального захисту населення Лохвицької РДА працював дистанційний пункт консультування, роботу якого провела Марія Туник – заступник начальника Лохвицького бюро правової допомоги. В ході роботи виявлено ряд нагальних питань, які виникають у громадян при зверненні в Управління соціального захисту, а саме про соціальні гарантії особам, постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС, призначення соціальних виплат, призначення субсидії, допомога учасникам АТО, державна допомога сім’ям, в яких виховуються діти-інваліди та інше.

Громадянам надано змістовні роз’яснення та консультації, та повідомлено про те, що у разі потреби за БВПД вони можуть звертатись до Лохвицького бюро правової допомоги.

У приміщенні Лубенського місцевого центру з надання  безоплатної вторинної правової допомоги відбувся спільний прийом громадян з ГО “Світло надії”. Під час прийому до юриста Благодійної організації звернулося кілька осіб із числа ВПО, яких, здебільшого, цікавило питання про пільги для внутрішньо переміщених осіб, вирішення житлових питань та інше. Юристи центру допомагають вирішити будь-які правові питання клієнтам, які вимушено покинули власні домівки.24.02.2017svitlonadii

Також начальник відділу представництва Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Супрун провів консультування громадян спільно з представником Лубенського управління праці та соціального захисту населення. 24.02.2017spilnekonsyltsypryn

 Нагадуємо, що скористатися послугами фахівців системи безоплатної вторинної правової допомоги Полтавської області громадяни можуть скористатися завітавши до відповідного місцевого центру та бюро.  

Нагадуємо адреса Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги: м. Лубни, вул. Монастирська, 17, тел. (053-61) 61-120, 095-25-36-614.  

Лохвицьке бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Лохвиця, вул. Перемоги, 6,  тел. (05356) 3-14-05.

Пирятинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Пирятин, вул. Соборна, 41,  тел. (05358) 3-22-54.