назад
27.09.17

Правопросвітницька робота Машівського бюро правової допомоги

26.09.2017 seminar mash

26 вересня 2017 рокув рамках проекту «Я маю право» начальник Машівського бюро правової допомоги Максим Дворовенко взяв участь у семінарському занятті з секретарями сільських рад Машівського району, що відбувся на базі Машівського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану.

Під час семінару працівник бюро надав інформаційні матеріали щодо вирішення проблем правового характеру, звернув увагу на безоплатні послуги адвокатів зі складення процесуальних документів та представництва інтересів громадян в судах, поширення інформації про права і свободи громадян, способи їх реалізації та захисту.

Цього ж дня Максим Дворовенко на базі Машівської районної бібліотеки для дорослих провів лекційне заняття з учнями 10-го класу Машівської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів на тему «Відповідальність неповнолітніх».

В рамках заходу з учнями були детально розкритті питання цивільно-правової, адміністративної та кримінальної відповідальності, вік, з якого настає обов’язок відповідати за вчинене, розкрите поняття незворотності покарання за заподіяну шкоду та протиправні діяння.

Також учні дізналися про надану державою можливість отримати безоплатну вторинну правову допомогу, захист чи представництво в суді, перелік категорії осіб, які мають право на таку допомогу та як працює бюро правової допомоги.

Додатково інформуємо, що отримати безоплатну правову допомогу та скористатися доступом до електронних сервісів Міністерства юстиції України громадяни також можуть, звернувшись до Машівського бюро правової допомоги за адресою: сел. Машівка, вул. Незалежності, 111, тел. (05364) 9-14-11, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).