назад

Правопросвітницька робота в дії

golovna

8 квітня на базі Володимирецької територіальної первинної організації українського товариства сліпих (Володимирецька ТПО УТОС), до території обслуговування якої входить також м. Кузнецовськ та смт Зарічне, було відкрито мобільний пункт консультування. Про його функціонування домовилися директор Сарненського місцевого центру Микола Павлюк та голова організації Ганна Єфремова.

Під час зустрічі було презентовано систему безоплатної вторинної правової допомоги та обумовлено можливість її отримання членами Володимирецької ТПО УТОС. Відтак щомісяця за адресою смт. Володимирець, вул. Шкільна, 5 особи з вадами зору (члени вищезгаданої організації) зможуть отримати юридичні консультації та роз’яснення з правових питань. Детальніше про час роботи мобільного консультаційного пункту можна дізнатися за телефоном (067) 856-74-35.


2

Користуючись нагодою перебування на Володимиреччині, директор Сарненського місцевого центру Микола Павлюк та начальник відділу організації надання БВПД Сергій Кривко провели зустрічі-інформування з головою Володимирецької селищної ради Олександром Осмоловичем, першим заступником голови Володимирецької РДА Анатолієм Рижим та начальником відділу культури і туризму райдержадміністрації Людмилою Босик. Під час зустрічей основним питанням було обговорення відкриття Володимирецького бюро правової допомоги, а також інформування про проведення конкурсу з відбору кандидатів на посаду керівника бюро. Фахівці Сарненського місцевого центру не забули і про вуличне інформування населення щодо БВПД та розміщення відповідних інформаційних матеріалів у громадських місцях.

 1

Того ж дня, 8 квітня, для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, в Обласному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей, що знаходиться в с. Олександрія Рівненського району, відбулася інтерактивна дискусія на тему «Кримінальна та адміністративна відповідальність неповнолітніх та їхні права» спільно із партнерською громадською організацією Союз споживачів України «Захід-Партнер».

1.1

На початку заняття керівник громадської організації та практикуючий адвокат, що співпрацює з Рівненським місцевим центром, Алла Філатова поінформувала учасників про систему безоплатної правової допомоги та про послуги і роботу Рівненського місцевого центру. Опісля заняття відбулось інтерактивне обговорення причин підліткової злочинності, впливу на малолітніх телебачення та інтернету, негативних наслідків за порушення правопорядку тощо. Окрім того, адвокат закцентувала увагу на особливостях кримінальної та адміністративної відповідальності неповнолітніх, їхніх правах та обов’язках. Підлітки після завершення дискусії погодилися, що проведення таких профілактичних занять допоможе їм виробляти навички правочинної поведінки та захищати і відстоювати свої права.


1.3

Довідково. У випадку, якщо громадянам потрібна юридична консультація чи правова допомога, можна звернутися до Сарненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою м. Сарни, вул. Широка 22 (другий поверх приміщення «Приватбанку»). Тел.: (03655) 3-22-20, (067) 856 74 35. Нагадаємо, Рівненський місцевий центр знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел.: (0362) 26-08-40.

Отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги, можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).