назад

Правопросвітницька робота з нагоди Дня захисту дітей

golovna

1 червня, у Міжнародний день захисту дітей, працівники Регіонального та Рівненського місцевого центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги взяли участь у заходах, приурочених до свята, та провели правопросвітницьку роботу.


Фахівці центрів з надання БВПД відвідали Рівненський слідчий ізолятор, у якому під вартою утримуються 6 неповнолітніх осіб, а також Рівненський коледж економіки та бізнесу, де зустрілися зі студентами старших курсів.

 


7


Зустріч у слідчому ізоляторі розпочалася з інформування неповнолітніх засуджених про роботу та послуги центрів з надання БВПД. Таку інформацію їм надали начальники відділів Регіонального та Рівненського місцевого центрів Денис Пашкевич та Ольга Мазурець. Після цього у режимі «запитання-відповіді» відбулося обговорення, під час якого адвокат Віктор Ставровський, який співпрацює з Рівненським МЦ, надав роз’яснення щодо порядку подання та розгляду звернень для отримання БВПД у кримінальних, адміністративних та цивільних справах. Окрім того, неповнолітні правопорушники отримали відповіді на свої питання, що стосувалися заміни захисника у кримінальному провадженні, роз’яснень щодо звернень з пропозиціями і скаргами до органів державної влади, до Уповноваженого з прав людини, суду, органів прокуратури, міжнародних та вітчизняних правозахисних організацій.


8


Паралельно з цим начальник відділу Регіонального центру Світлана Бухтіярова та заступник начальника відділу Оксана Самардак провели правопросвітницьку лекцію зі студентами та викладачами Рівненського коледжу економіки та бізнесу. Присутнім роз’яснили основні положенні Закону «Про безоплатну правову допомогу», розповіли про діяльність центрів з надання БВПД. Важливо, що захід відбувся у режимі діалогу, адже студенти коледжу задавали чимало запитань про роботу системи БВПД та цікавилися роботою Регіонального центру, його місцем розташування та адресою сайту, на якому можна знайти потрібну інформацію. Вони були приємно здивовані, дізнавшись, що РЦ працює цілодобово і без вихідних, призначаючи адвоката кожному затриманому для здійснення захисту. Студенти в «один голос» заявили, що не хотіли б скористатися послугами захисника у такій ситуації, але знати про це вони зобов’язані.


3