назад

Правопросвітницькі семінари у центрах зайнятості

01З метою надання правових консультацій та наближення безоплатної правової допомоги до населення 21 та 23 лютого 2017 року представники Луцького місцевого центру з надання БВПД провели правопросвітницькі семінари у Луцькому міському та районному центрах зайнятості.

Під час семінару в міському центрі зайнятості в.о. директора Луцького місцевого центру Ольга Кудрицька ознайомила присутніх з послугами, які надають центри безоплатної правової допомоги, місією яких є захист прав людини шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя, посилення правових можливостей і правової спроможності представників соціально вразливих категорій населення.

02

Першоосновою діяльності центрів є повага до гідності людини та прагнення створити умови, за яких люди матимуть рівний доступ до правосуддя незалежно від рівня їх матеріальних статків чи ступеня соціальної вразливості.

03
Наступного дня головний спеціаліст Луцького місцевого центру Світлана Прус та адвокат системи pro bono Наталія Шептицька взяли участь у засіданні «Клубу учасників АТО», що відбувається кожного останнього четверга щомісяця у приміщенні Луцького районного центру зайнятості. В ході засідання клубу порушуються та обговорюються найбільш актуальні та нагальні питання, які турбують учасників бойових дій та учасників АТО.

04
Світлана Прус представила напрямки діяльності Луцького місцевого центру та бюро правової допомоги, які включають надання юридичних консультацій у різних сферах, здійснення правового супроводу та захисту інтересів у судових інстанціях. Також поінформувала присутніх про внесення змін до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола осіб, які є суб’єктами безоплатної вторинної правової допомоги. Зокрема наголосила на тому, що право на безоплатну вторинну правову допомогу мають особи, які претендують на отримання статусу ветерана війни, в тому числі учасника бойових дій.

Адвокат Наталія Шептицька надала кваліфіковані роз’яснення стосовно пільг учасникам АТО, зокрема, порядку оформлення звернень на отримання земельних ділянок, загальної черги на квартири для учасників АТО, отримання безкоштовних ліків. Відповіла на всі запитання слухачів та запропонувала у разі виникнення спорів звертатися за допомогою до Луцького місцевого центру та бюро правової допомоги.

Проведення таких зустрічей сприяє усвідомленню значимості особистої ініціативи безробітних для забезпечення можливості реалізації своїх прав, а також підвищує обізнаність в питаннях їх захисту.

Довідково:
Луцький місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Прогресу, 7, тел. (0332) 77-07-17.