назад
28.11.16

Правопросвітницькі заходи Лубенського місцевого центру правової допомоги

skola

24 листопада 2016 року начальник відділу правової інформації та консультацій Сергій Супрун та начальник відділу правопросвітництва Максим Паляниця провели лекцію для учнів 7 класу Лубенської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7.  Захід пройшов у рамках Дня самоврядування у школі. Поряд із  різноплановими заходамии та майстер-класами, які були проведені у навчальному закладі, фахівці місцевого центру  з учнями говорили як про права, так і про обов”язки.

“Варто завжди пам”ятати, що правам кореспондуються обов”язки. А необхідність їх дотримуватись викликана юридичною відповідальністю, що покладена на їх носіїв,” – такими словами Сергій Супрун розпочав заняття. Розповіді працівники Центру базували на реальних прикладах, що дає змогу максимально доступно пояснювати ті чи інші юридичні конструкції.skola1

В цей же день в Лубенському районі на базі Вищебулатецької загальноосвітньої школи було організовано інтерактивну зустріч для переселенців та представників місцевої громади. Актуальні теми, пов’язані з процесом адвокації, написання соціально значущих проектів та започаткуванню власної справи обговорили за участі  експертів Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ», працівників районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Лубенського місцевого центру безоплатної правової допомоги.

За словами керівника проекту Олександра Чепура, найбільшою проблемою для внутрішньо переміщених осіб залишається житло і робота. Ці потреби вивчаються фахівцями організації за допомогою анкетування.VPO1

Тож, на початку зустрічі присутнім було запропоновано дати відповідь на ряд питань, щодо оцінки можливостей працевлаштування, наявності житла і предметів першого вжитку. 

В ході зустрічі учасники  отримали актуальну інформацію про грантові програми для переселенців  і знання щодо участі у  проектах соціального спрямування.

Експерт проекту Олександр Чепур надав практичні рекомендації щодо отримання необхідної допомоги створення груп самодопомоги, громадських організації, розробки бізнес – планів та реалізації власної ініціативи.

На завершення заходу начальник відділу правової інформації та консультацій центру безоплатної правової допомоги Сергій Супрун розповів про послуги центру та запросив присутніх, у разі потреби, звертатися до  фахівців місцевого центру.bylatez1

Захід пройшов у рамках проекту «Адвокація та підвищення спроможності мережі ініціативних груп переміщених осіб в Полтавській області» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

25 листопада 2016 року  начальник відділу правової інформації та консультацій Сергій Супрун та начальник відділу правопросвітництва Максим Паляниця провели лекцію для для студентів Лубенському фінансово-економічному  коледжі Полтавської державної аграрної академії лекцію на тему основи кримінального права. Розповіли про право на захист, яке забезпечує система правової допомоги в особі Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області. На реальних прикладах студентам продемонстрували необхідність володіти знаннями не лише в кримінальній сфері, а й в інших юридичних сферах: цивільній та адміністративній.