назад

Правопросвітницькі заходи у рамках Всеукраїнського тижня права

larisa zuk    Фахівці Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги у Закарпатській області та усієї системи безоплатної правової допомоги краю, а також адвокати, які співпрацюють із системою БПД, у рамках Всеукраїнського тижня права, проводять правопросвітницькі заходи в освітніх закладах краю.

 

    Зокрема, уроки права, під час яких юристи знайомлять учнів з їхніми основними правами та обов’язками, обговорюють правові аспекти дитячого працевлаштування, вибору професії, захисту своїх прав тощо, пройшли цими днями у багатьох школах м.Ужгород. 

trichinez

    6 грудня для учнів Ужгородської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 19 урок права провела адвокат Наталя Тричинець. Темою бесіди стали «Правила поведінки під час спілкування з працівником поліції», «Права неповнолітніх під час затримання поліцією» та «Розмежування кримінальної та адміністративної відповідальності». 

skochiljas 2
    8 грудня начальник відділу представництва Ужгородського МЦ Галина Скочиляс провела урок права для учнів 9-го класу Ужгородської ЗОШ № 8, а 9 грудня Г.Скочиляс поспілкувалася на тему прав людини із учнями дев’ятих класів Багатопрофільного ліцею – ЗОШ № 11 м.Ужгород.

zebrik

    Цього ж дня адвокат Любомир Цебрик зустрівся із учнями 7-го класу Ужгородської класичної гімназії. Упродовж уроку правознавства гімназисти мали можливість поспілкуватися на теми, пов’язані з правами людини та подальшим вибором професії.

larisa zuk

    Адвокат Лариса Жук провела урок права – лекцію на тему: «Практика ЄСПЛ як джерело права України» для студентів УТЕІ КНТЕУ.
    Також цими днями, в рамках проведення Всеукраїнського тижня права, начальник відділу по роботі з адвокатами Ужгородського місцевого центру БВПД Маріанна Чундак провела правопросвітницький захід для учнів загальноосвітньої школи 2 та 4 в м. Ужгороді. Фахівець розповіла учням про діяльність Ужгородського місцевого центру БВПД, роботу з адвокатами, діяльність адвокатів в цивільному, адміністративному та кримінальному процесах, а також поінформувала учнів про їхні основні права. Учні мали можливість задати питання, які їх найбільше зацікавили та отримати вичерпні відповіді.

 chundak

    Тиждень права та правових знань триває, тож попереду чимало цікавих зустрічей та спілкування із фахівцями-юристами очікують учнівську та студентську молодь краю.