назад

Правопросвітницькі зустрічі з курсантами Прикарпатського факультету

1У приміщенні Прикарпатського факультету Національної академії внутрішніх справ 3 жовтня відбулась зустріч із студентами та курсантами юридичної клініки «Феміда» за участі заступника начальника відділу організації надання БВПД Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Ігоря Королика.

Фахівець Регіонального центру розповів курсантам про систему безоплатної правової допомоги в Україні, відмінність між первинною та вторинною безоплатною правовою допомогою. Ігор Королик зазначив: «Безоплатна вторинна правова допомога ˗ вид державної гарантії, що полягає у створенні рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя. Безоплатна вторинна правова допомога включає такі види правових послуг: 1) захист; 2) здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; 3) складення документів процесуального характеру».

2

У ході зустрічі зі студентами обговорили основні питання діяльності Регіональних центрів з надання БВПД в Україні, практичні аспекти порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, залучення захисника у кримінальних провадженнях слідчим, прокурором, слідчим суддею чи судом для здійснення захисту за призначенням або проведення окремої процесуальної дії.

3

Ігор Королик наголосив курсантам, як майбутнім працівникам правоохоронних органів, про необхідність здійснення їх діяльності на підставі, у межах та у спосіб, що визначені Конституцією та законами України. А також, ознайомив з всеукраїнським правопросвітницьким проектом «Я МАЮ ПРАВО» та роздав інформаційні буклети.


Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)