назад

Правопросвітницький проект для школярів Коломийщини «Я маю право!»

117 квітня 2018 року на базі Корницької ЗОШ І-ІІІ ступеня начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб᾽єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Коломийського міського центру з надання БВПД Вікторія Смерек взяла участь у правопросвітницькому заході на тему «Я маю право! Знаю. Дію. Захищаю!».

У рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!», з метою підвищення рівня правової обізнаності, формування серед молоді правової культури та правової свідомості, сприяння підвищенню рівня знань та поінформованості дітей щодо реалізації та захисту своїх прав, гарантованих Конституцією та законами України у різних сферах життя, та запобігання домашньому насильству, відбувся круглий стіл з лідерами учнівського самоврядування загальноосвітніх шкіл Коломийського району.

Всі діти мають право знати свої права! Діти не повинні стати жертвами насильства! – гасла круглого столу.

2

Захід проведений на базі Корницької ЗОШ І-ІІІ ст., за ініціативи методистів Коломийського районного методичного центру управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Віктора Уграка та Олени Водославської.

3

Начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Коломийського міського центру з надання БВПД Вікторія Смерек коротко ознайомила дітей з основними положеннями Закону України «Про безоплатну правову допомогу», які правові послуги включає безоплатна первинна та вторинна правова допомога, який порядок звернення за її наданням, а також окреслила коло суб᾽єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу. Вона розповіла присутнім про новини проекту «Я маю право!», його досягнення за 2017 рік та реалізацію заходів на 2018 рік, продемонструвала учням презентацію з прав дитини, обов’язків учнів та батьків щодо їх виховання та навчання.

4

Про попередження та відповідальність неповнолітніх за скоєння правопорушень та будь-які види насильства в сім’ї розказавначальник сектору молодіжної превенції Коломийського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області Вадим Василецький.

5

Провідний спеціаліст відділу соціальної роботи Коломийського районного центру соціальних служб для сім᾽ї, дітей та молоді Наталія Ласійчук виступила з лекцією на тему «Попередження торгівлі людьми».

На завершення заходу відбувся флешмоб та передача відеоестафети «Я маю право!» учням Коршівської ЗОШ І-ІІІ ст.

6


 

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)