назад
10.12.18

Правопросвітницький семінар для непрацюючих громадян

Золотоніський мЦ  центр зайн16 грудня 2018 року фахівцями Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за участі представників Золотоніського відділу обслуговування громадян Головного управління ПФУ у Черкаській області проведено інформаційний семінар для безробітних, які вперше отримали цей статус на базі Золотоніської міськрайонної філії Черкаського обласного центру зайнятості.

Захід організовано з метою ознайомлення непрацюючих громадян із державними гарантіями у сфері зайнятості, станом сучасного ринку праці, комплексом соціальних послуг, які надає служба зайнятості, правами та обов’язками безробітних, роз’ясненням положень чинного законодавства, що регулює питання не лише  зайнятості населення, а й питань легалізації трудових відносин, надання електронних послуг Пенсійним фондом України та безоплатної правової допомоги.

Присутнім надано роз’яснення щодо основних положень пенсійного законодавства, про можливості дистанційно отримувати послуги через Веб-портал. В рамках семінару розглянуто питання щодо переваг легального працевлаштування в Україні, регламентації трудових відносин відповідно до чинного трудового законодавства, в чому різниця між трудовим договором, контрактною формою трудового договору та цивільно-правовою угодою, як захиститися від шахрайства при працевлаштуванні.

Увагу присутніх звернуто на порядок отримання безоплатної правової допомоги та механізми захисту громадян, у разі порушення їхніх прав. Розповсюджено тематичні буклети з інформацією про безоплатну правову допомогу, діяльність Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.