назад

Правопросвітницький урок для ліцеїстів «#СтопБулінг»

1Як запобігти булінгу, сформувати здоровий клімат у групах, оперативно вирішувати конфліктні ситуації, як допомогти жертві булінгу – такі питання обговорювали на уроці громадянської освіти 18 жовтня в Івано-Франківському природничо-математичному ліцеї.

З початком навчального року фахівці системи безоплатної правової допомоги Івано-Франківської області в межах правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» продовжують інформаційну кампанію #СтопБулінг, яка орієнтована на дітей та їх батьків.

2

З привітальним словом до учнів звернувся заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Ковальчук. Він наголосив: «Булінг – суспільно негативне явище, свідками якого часто стають сторонні люди. Будьте толерантними один до одного та поважайте позицію кожного».

3

Модератом заняття була ліцеїстка 32 групи Івано-Франківського природничо-математичного ліцею Оксана Шотурма, яка продемонструвала презентацію на тему «Булінг серед нас».

4

«Кібербулінг ˗ це найсучасніший й найпоширеніший серед підлітків та молоді вид цькування. Він властивий і дівчатам, і хлопцям на відміну від інших видів булінгу. Варто зазначити, що фізичний властивий більше хлопцям, а вербальний та соціальний ˗ дівчатам», ˗ зауважила учениця.

5

Фахівець Івано-Франківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Світлана Максимюк розказала ліцеїстам, як діяти у випадку, коли тебе цькують однолітки, куди звертатися за допомогою та як протидіяти цьому негативному явищу.

Відповідна тема викликала неабияку зацікавленість серед учнів, про що свідчить велика кількість озвучених запитань до присутніх фахівців системи безоплатної правової допомоги.

6

На зустрічі була присутня начальник філії державної установи «Центр пробації» Оксана Устимчук, яка розказала про систему пробації в Україні та зазначила: «Центр пробації ˗ це не «тюрма», тут ми допомагаємо проблемним підліткам влитися у суспільство».

7

8

Наприкінці уроку школярі отримали буклети «Твої права – твій надійний захист», «Як протидіяти домашньому насильству?» Завдяки ним діти зможуть орієнтуватися у своїх правах та знатимуть, куди звернутися за правовою допомогою у випадку, якщо їх образили в школі чи на вулиці.

9

10

З проведеного уроку кожен зробив для себе правильний висновок, що булити це не круто. Вони усвідомили, що мають реалізовувати свої права, не порушуючи при цьому прав та інтересів інших.

11


 

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)