назад
13.07.17

Правопросвітницький візит до наметового табору військово-патріотичного виховання

OkM 2017 07 12 tabir 112 липня заступник начальника Великописарівського бюро правової допомоги Євген Мороз відвідав наметовий табір військово-патріотичного спрямування «Сузір’я на Ворсклі», що очолює Григорій Рибалка. Візит було заздалегідь заплановано, тому серед присутніх були: представники 13 Державної пожежно-рятувальної частини управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області інспектор 13 ДПРЧ ст. лейтенант Євген Бокань, курсант Михайло Кулик, вихователі: Інна Новікова,Олена Прасолова, Ірина Забара, Аліна Безпала, Сергій Кальченко, Сергій Кучеренко, лікар Віктор Повстян, волонтер Євген Петришинець та 78 дітей, які перебувають у таборі.

Для широкого кола Євген Мороз розповів про систему безоплатної правової допомоги, про зміни в законодавстві щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку стягнення аліментів, про перетин кордону дитиною та про безвізовий в’їзд до країн Європейського союзу, про порядок отримання закордонного паспорта та картки громадянина України.

OkM 2017 07 12 tabir 2 1

Представник бюро відповів на всі поставлені запитання, зокрема: стягнення аліментів та поїздок дітей за кордон; про службу в армії жінок; про військовий обов’язок; про вступ до закладів освіти на бюджетну форму навчання та за контрактом.

OkM 2017 07 12 tabir 5

Фахівці рятувальної частини провели інструктаж щодо пожежної безпеки під час відпочинку на природі, в лісі.

Кожному Євген Мороз роздав інформаційні буклети з адресою Великописарівського бюро правової допомоги: вул. Я. Мудрого, 1; т. (05457) 5-15-20.