назад
05.12.17

Правопросвітницький захід для школярів у рамках акції «16 днів проти насильства»

30 11 2017 1

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. До даної акції долучились працівники Вінницького бюро правової допомоги, організувавши спільно з службою у справах дітей Вінницької районної державної адміністрації правопросвітницький захід в Стрижавській ЗОШ-І-ІІІ степенів.

У просвітницькій лекції взяли участь учні 7-9 класи навчального закладу, а також соціальний педагог, вчителі та заступник директора школи. Розпочавши бесіду з учнями, начальник Вінницького бюро правової допомоги Олег Педина ознайомив присутніх із ЗУ «Про попередження насильства в сім’ї», «Про протидію торгівлі людьми» та «Про основи соціального захисту бездомних громадян і безпритульних дітей», в основному зосередивши увагу на заходах, які вживаються з боку держави з метою запобігання та профілактики зазначених обставин.30 11 2017 2

Зокрема, присутнім надано роз’яснення щодо відповідальності за вчинення насилля, а також проаналізовано основні статті Кримінального кодексу та Кодексу України про адміністративні правопорушення, що передбачають відповідальність за вчинення насилля.

Крім того, особливу увагу присутніх зосереджено на Закон України «Про безоплатну правову допомогу», визначивши коло суб’єктів права на безоплатну правову допомогу та способи її реалізації. Також проінформовано, що діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, теж є суб’єктами на безоплатну правову допомогу та мають право на всі види правових послуг передбачених Законом.

Начальник служби у справах дітей Вінницької районної державної адміністрації Юлія Кучер ознайомила присутніх з основними функціями служби, що спрямовані на захист законних прав та інтересів малолітніх та неповнолітніх дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах та стали жертвами насилля. При цьому звернула увагу присутніх, що служба відповідно до чинного законодавства є уповноваженою установою, куди в разі необхідності особи, що стали жертвами насилля, можуть звертатися задля захисту порушених прав та законних інтересів малолітніх та неповнолітніх дітей.30 11 2017 4

По закінченню інформаційного заходу діти та працівники школи мали можливість отримати юридичні консультації від представників Вінницького бюро правової допомоги та служби у справах дітей Вінницької райдержадміністрації.30 11 2017 3

Додатково:

Вінницьке бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Хмельницьке шосе, 17 (1 поверх, приміщення Вінницької районної ради), телефон: (0432) 66-14-72.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів). 


banner facebook 330x106