назад

Правопросвітницький захід для учнів правознавчого ліцею

DSCF304713 березня 2018 року представники системи безоплатної правової допомоги спільно з патрульними поліцейськими міста Луцька у приміщенні Волинської обласної бібліотеки для юнацтва провели правопросвітницький захід для учнів правознавчого ліцею з посиленою фізичною підготовкою.

Участь у проведенні заходу взяли: начальник відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання БВПД у Волинській області Андрій Петрик, начальник та головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Луцького місцевого центру Людмила Носкова і Світлана Прус, інспектор патрульної поліції зі зв’язків із громадськістю, лейтенант поліції Управління патрульної поліції у місті Луцьку Ольга Шмігель та патрульний поліцейський, інспектор роти № 2 Роман Ткачук.

DSCF3028

Світлана Прус продемонструвала аудиторії анімаційний фільм «Ти і поліція» виробництва студії з правозахисною орієнтацією RealStoriesProducton, що охоплює найбільш поширені ситуації, з якими може зіткнутися підліток у своєму спілкуванні з поліцією та вчить, як діяти у конкретних випадках на прикладах героїв мультфільму.

DSCF3038

Після перегляду кожного з семи сюжетів мультиплікаційного фільму патрульні поліцейські надавали слухачам фахові роз’яснення та коментували продемонстровані ситуації. Ліцеїсти виявили неабияке зацікавлення до запроповнованої теми та активно брали участь в обговоренні.

DSCF3042

Один із сюжетів мультфільму інформує про право затриманого на послуги адвоката за державний кошт. Андрій Петрик розповів ліцеїстам про функціонування системи безоплатної правової допомоги, зокрема про роботу Регіонального центру з надання БВПД та механізм призначення адвоката у процесі адміністративного та кримінального затримання. Представник Регіонального центру окреслив слухачам основні функції місцевих центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги, а також розповів про правові послуги, які можна отримати в установах мережі безоплатної правової допомоги.

DSCF3047

Вкінці заходу присутнім роздано інформаційні флаєри «Якщо тебе затримала поліція?», буклети про безоплатну правову допомогу та листівки з контактними даними усіх центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги регіону.

Довідково:

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96, е-mail: office.volyn@legalaid.lt.ua

Луцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Прогресу, 7, тел. (0332) 77-07-17, е-mail: lutsk1.volyn@legalaid.lt.ua