назад

Правопросвітницький захід для учнів Пищиківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів

    13.03.2018, в рамках правопросвітницького проекту «Я маю право» для учнів 5-6 класів Пищиківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів заступником начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги О.В. Кузьомко та головним спеціалістом відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області В.В. Перебийносом проведено лекцію на тему: «Насильство в сімʼї».

    На вказаній лекції учням розповіли про існуючі випадки насильства в сім’ї та висвітлили питання нормативно-правового регулювання відносин, які виникають в результаті здійснення насильства над членами родини, коло осіб на яких поширюється дія Закону «Про запобігання та протидію домашньому насильству», повноваження державних структур, установ та організацій, які надають допомогу постраждалим від насильства в сім’ї, заходи з попередження насильства в сім’ї, відповідальність, що настає за вчинення насильства в сім’ї.

    Під час лекції учням надані контактні дані національної «гарячої лінії» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації, національної дитячої «гарячої лінії» та мережі центрів і бюро правової допомоги.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Також діти отримали змогу переглянути презентацію та відеоролик на тему: «Насильство в сімʼї».
    Після завершення лекції учням були роздані інформаційні матеріали, зокрема плакати, буклети та брошури за темами проекту «Я МАЮ ПРАВО».