назад
29.03.17

Правопросвітницький захід для юристів Диканщини

dykankaseminar

24 березня 2017 року в рамках реалізації Програми правової освіти населення Диканського району, Меморандуму про співпрацю між Диканською районною державною адміністрацією Полтавської області, Диканською районною радою та Другим полтавським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги проведено семінар для юристів та працівників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій Диканського району на тему «Актуальні питання законодавства».

Відкрила семінар перший заступник голови Диканської районної державної адміністрації, голова міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення Зоя Присяжнюк, яка привітала присутніх та побажала учасникам заходу плідної роботи. «Законодавство змінюється, тому кожному громадянину необхідно постійно підвищувати рівень своїх правових знань» – зазначила Зоя Присяжнюк.

Директор Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Бубир поінформувала присутніх про систему безоплатної правової допомоги в Україні, наголосила на змінах до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та презентувала результати роботи центру у 2016 році і плани на 2017 рік.

Участь у заході також взяв адвокат системи безоплатної правової допомоги Олександр Матюх, який надав фахові роз’яснення щодо дій працівників та керівників установ при проведенні перевірок, слідчих дій чи отриманні запитів від правоохоронних і контролюючих органів.

Фахівці Диканського бюро правової допомоги Олександр Олійник та Людмила Маценко розкрили питання конфлікту інтересів, його видів, способів врегулювання і відповідальності, порядку перевірки факту подання суб’єктами декларування декларацій відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» та розповіли про актуальні законодавчі ініціативи у сфері проходження служби в органах місцевого самоврядування.

По завершенню семінару обговорено інші проблемні питання правового характеру, які цікавили присутніх. В подальшому домовилися проводити подібні семінари та обговорювати актуальні питання законодавства

Нагадуємо, що кожен може отримати безоплатну правову допомогу та скористатися електронними сервісами Міністерства юстиції України, звернувшись до Диканського бюро правової допомоги за адресою: смт. Диканька, вул. Гоголя, 1 (2 поверх), контактний номер телефону (05351) 9-73-53, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).