назад

Правопросвітницький захід « Правда про наркотики. Причини та відповідальність»

ShM 171101 00 З метою  запобігання злочинності серед неповнолітніх  1 листопада начальник відділу правопросвітництва  та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Шосткинського місцевого центру  з надання БВПД Юлія Зацаринна  спільно з психологом центру медико-соціальної допомоги дітям та молоді « Клініка, дружня до молоді» Оленою Рудовою провела правопросвітницький захід

профілактичного спрямування  для студентів Державного професійного технічного навчального закладу « Шосткинське вище професійне училище»  « Правда про  наркотики. Причини та відповідальність».

ShM 171101 01

В ході заходу інтегратор центру Юлія Зацаринна розповіла студентам про діяльність системи безоплатної правової допомоги, послуги які можна отримати звернувшись до центрів та бюро правової допомоги, роз’яснила поняття « наркотичні засоби», «психотропні речовини», повідомила за які дії з наркотичними засобами та психотропними речовинами настає юридична відповідальність та покарання.

ShM 171101 02

«Зростаючи, молода особа часом вчиняє необдумані речі, за які відповідальність, зазвичай, приходить надто неочікувано. Саме в підлітковому віці майже всі вперше зустрічаються з наркотиками. Одні сміливо від них відмовляються, інші пробують заради  інтересу, дехто ж бачить в них вихід з усіх своїх проблем.Якщо мали місце зберігання та інші дії без мети збуту щодо наркотиків чи психотропів у невеликому розмірі настаєадміністративна відповідальність, яка передбачає накладення штрафу від 20-25 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, громадські роботи від 20 до 60 годин або адміністративний арешт на строк до 15 діб.  У випадку ж притягнення докримінальної відповідальностіза такі дії може бути призначено покарання від штрафу в розмірі 50-100  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та  до позбавленням волі від 3 до 8 років», – акцентувала увагу Юлія Зацаринна.

ShM 171101 03

Під час правопросвітницького заходу студенти пройшли анонімне анкетування, яке стосувалось питань вживання наркотиків серед неповнолітніх, їхнього ставлення до вживання.

В свою чергу психолог Олена Рудова повідомила, що проблема підліткової наркоманії є однією з найактуальніших в сучасному суспільстві, оскільки вона приймає загрозливі розміри. Причини вживання наркотиків лежать у психологічних особливостях підлітка, який бажає відчувати свою значимість і цінність. Щоб зменшити вживання наркотичних речовин серед неповнолітніх, треба пропагувати розуміння складності одужання та важке повернення до здорового способу життя, спонукати однолітків планувати своє подальше життя в руслі — «я хочу вчитися, стати висококваліфікованим спеціалістом, створити добру родину, бути гідним громадянином своєї держави.

ShM 171101 04

В рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!», який  покликано підвищити правову культуру громадян та навчити їх як захищати свої права, у випадку їх порушення з учнями було обговорено питання протидії корупції у закладах освіти та надано відповідні інформаційні буклети.

Діти  ставили запитання з актуальних проблем сьогодення та отримали персональні консультації По завершенню заходу учні та викладачі подякували спеціалістам за проведену зустріч, яка пройшла у теплій атмосфері.

У разі необхідності, звертайтеся до Шосткинського МЦ з надання БВПД:

 

м. Шостка, вул. Горького, 4;  т. (05449) 7-30-94, 7 -28-05.