назад

pravoprosvitnuckuy zahid ta novi partneru 1


Нажаль, скрутне соціально-економічне становище в країні робить і без того малоперспективними життя і професійну діяльність в сільській місцині ще більш безрадісними. Через це й виникає найголовніша проблема багатьох сільських шкіл – відсутність професійних кадрів і, як наслідок, певні прогалини у вихованні дітей.

 

      



Тому, з метою підвищення професійного рівня, набуття нових правничих знань та надання практичної допомоги у вихованні молодого покоління, в четвер 24 лютого поточного року, начальник та головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з су’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги  Бердянського місцевого центру Євген Сухомлин та Вікторія Донцова провели правопросвітницький захід для освітян Новопетрівскої загальноосвітньої школи Бердянського району.

       Євген Сухомлин досить детально розповів про нові освітні методики, інноваційні методи навчання та виховання, що запроваджуються та вже використовуються в навчальних закладах країни. Начальник відділу детально зупинився на питаннях кооперативного навчання – можливості установлення рівноправних партнерських стосунків між учителем та учнем, індивідуальному підході, як основі особистісно зорієнтованого навчання та на розвитку критичного мислення, яке формує та розвиває продуктивну й позитивну розумову діяльність.pravoprosvitnuckuy zahid ta novi partneru 5

       Вікторія Донцова, в свою чергу, проінформувала присутніх про роботу місцевого центру та послуги, якими можуть скористатися як учні так і вчителі, про механізми та способи отримання безоплатної правової допомоги та запропонувала цікаві теми для правопросвітницьких заходів для учнів.

       Директор загальноосвітньої школи Тетяна Ковбаса, від імені педколективу подякувала фахівцям центру за візит та цікавий захід, а також зголосилася стати на території Новопетрівської селищної громади параюристом. Слід зазначити що Тетяна Ростиславівна більше тридцяти років присвятила педагогічній діяльності, тому практично всі односельці знають її та поважають.

     pravoprosvitnuckuy zahid ta novi partneru 6 Днем раніше, заступник начальника відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами Бердянського місцевого центру  Сергій Пишко та начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з су’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Євген Сухомлин з робочим візитом завітали до Бердянського міськрайонного відділу з питань пробації, де познайомилися та обговорили актуальні питання щодо запобігання злочинності та подальшої співпраці з керівництвом та співробітниками установи.

       Результатом зустрічі стало чітке розуміння тісної співпраці та взаємодії задля досягнення спільних результатів, а саме забезпечення безпеки суспільства та надання допомоги особам, що опинились в край складних життєвих умовах.

Також нагадуємо, що за отриманням безоплатної правової допомоги можна звернутися до Бердянського місцевого центру з надання БВПД, який знаходиться за адресою:

Запорізька область, м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/Богуславського, 8, 1-й поверх (будівля санепідемстанції)

Телефони: (06153) 4-89-42, (06153) 4-89-43, 0950209918, 0960079909,

ел.пошта: berdyansk.zaporizhya@legalaid.gov.ua, скайп: berdyansk_center.

А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно).