назад
15.02.17

Правопросвітницький захід у Охтирському центрі зайнятості для ветеранів війни

OkM 170217  214 лютого 2017 року інтегратором Охтирського місцевого центру з надання БВПД Мариною ЛАПОНОГ спільно з начальником відділу персоналу, інформації та матеріальної інфраструктури Романом МАЛЮКОМ та головним спеціалістом Охтирського міськрайонного центру зайнятості Олексієм БЕЙСОМ проведено семінар для учасників АТО.

Роман МАЛЮК представив напрямки діяльності Охтирського місцевого центру з надання БВПД, а саме, як надання юридичних консультацій у різних сферах та здійснення правого супроводу і захисту інтересів у судових інстанціях. Під час заходу обговорили питання отримання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, внесені зміни до законодавства в частині розширення кола суб’єктів, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, акцентуючи увагу на особах, які претендують на отримання статусу ветерана війни, в тому числі учасника бойових дій.

OkM 170217  1

 

Також актуальними були й земельні питання. Марина ЛАПОНОГ розповіла порядок звернення до органів місцевого самоврядування з метою отримання земельної ділянки. Так, вона зазначила: «Потрібно перш за все звернутися з письмовою заявою та додатком схематичного чи графічного зображення  ділянки, що на вашу думку може бути використано для будівництва, садівництва чи городництва. У разі Вашого звернення до представників міської влади, воно розглядатиметься першочергово, зважаючи на заслуги перед державою». Також активно обговорювалися питання і з конкретними пропозиціями щодо співпраці – об’єднання у громадські організації та взаємодію у майбутньому з Охтирським МЦ з надання БВПД, що знаходиться: м. Охтирка, вул. Перемоги, 13;         т. (0546) 4-22-23