назад

Правопросвітницький захід у Вишнівській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2

    11 травня 2018 року відбулася зустріч працівників правоохоронних органів та Вишневського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з учнями 7-9-их класів Вишнівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2. Для школярів було проведено лекцію на теми: «Знай свої права», «Адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх». Під час лекції школярам пояснили про відповідальність неповнолітніх за вчинення адміністративних проступків та види відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень. 

    Розповіли про вік з якого настає кримінальна відповідальність неповнолітніх та малолітніх, про види злочинів за якими підлітки можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності.
    Роз’яснили відмінність таких злочинів як крадіжка і грабіж, хуліганство та бандитизм, пояснили про відповідальність за умисне знищення або пошкодження майна, нанесення тяжких та середньої тяжкості тілесних ушкоджень а також інші питання.
    Окрім того, проведено профілактичну бесіду з дітьми, які не додержуються дисципліни в школі та схильні до дрібних порушень, розповіли про обов’язки виконання внутрішнього розпорядку школи і правила поведінки у навчальному закладі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    У ході заходу, учням були роздані інформаційні матеріали зокрема плакати, буклети та брошури за темами проекту «Я МАЮ ПРАВО» і системи БВПД.

    Проводили заняття з учнями, інспектор з ювенальної превенції Києво-Святошинського ВП ГУ НП в Київській області капітан поліції Кіріна Вікторія, представники Вишневського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Чубатенко Аліна та Діана Бабаян, а також інспектор громадського формування з охорони громадського порядку та державного кордону «ДЕПАРТАМЕНТ ОХОРОНИ» Роман Швець.