назад
26.02.20

Правопросвітницький захід з патрульною поліцією міста Біла Церква

Учора, працівники системи надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області разом із службовими особами патрульної поліції міста Білої Церкви провели лекцію для учнів 7-9-их класів Білоцерківської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 5 на тему: «Права дитини, дії дитини при затриманні».
Під час заходу учням розповіли про право на громадянство, освіту, особисту безпеку і нешкідливі умови життя, безкоштовну медичну допомогу, захист від дискримінації, свободу совісті і релігійних переконань, окремо звернули увагу щодо права на працю та відпочинок.
Для кращого сприйняття інформації дітям продемонстровано презентацію з відповідними ілюстрованими роз’ясненнями.
Крім того, службові особи патрульної поліції розповіли про права неповнолітніх осіб під час затримання, детально проінформували учнів про те, як необхідно себе поводити при затриманні, та що вимагати від працівників поліції в першу чергу.
Працівниця Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області Ольга Апанович надала інформацію стосовно взаємодії центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги з поліцією, розповіла про порядок повідомлення центрів про затримання осіб, у разі вчинення особою кримінального чи адміністративного правопорушення.
Також, працівниця місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юлія Лобчинська окремо розповіла про випадки булінгу в школі та розкрила поняття кібербулінгу.
Усі присутні були активними та зацікавленими, задавали питання, надавали коментарі щодо почутої інформації.
Завдяки проведеному заходу школярі зрозуміли, що поряд із правами потрібно дотримуватися ще й правил поведінки. Зокрема, поводити себе так, щоб своєю поведінкою не порушувати права інших людей, бути старанним та активним учнями; цінувати і піклуватися про своє здоров’я; поважати один одного; не ображати й не принижувати інших та дотримуватися правил безпеки.
По завершенню заходу, учням роздали інформаційні матеріали системи безоплатної вторинної правової допомоги.