назад
13.02.17

Правопросвітництво для сільських та селищних голів Полтавщини

aydutoria

З метою підвищення правової спроможності  представників територіальних громад, 7 лютого 2017 року директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області, кандидат наук з державного управління  Олександр Черчатий провів лекцію для сільських та селищних голів, які підвищують кваліфікацію на базі Полтавського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів  державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ, організацій.

Під час виступу керівник Олександр Черчатий ознайомив присутніх із системою БВПД області, її основними завданнями,проведеноюспільно з партнерами роботою,яка спрямована на створення в області інтегрованої системи правової допомоги. 4er4atiy07.02

 Увагу керівників громад акцентовано на переорієнтації системи БПД у 2017 році з надання правової допомоги окремим фізичним особам на посилення правової спроможності територіальних громад, яку планується здійснювати шляхом поглиблення співпраці з органами влади; сприяння прийняттю цільових програм, проведення правопросвітницьких заходів; розвитку мережі партнерів; розширення доступу територіальних громад до БПД (параюристи, дистанційні пункти, виїзні прийоми, скайп-допомога тощо); розширення точок доступу до правової допомоги (сільради, бібліотеки, школи, лікарні, дитбудинки, органи самоорганізації населення, ГО тощо); залучення зовнішніх ресурсів та виконавців заходів.

 Окремо директор РЦ зупинився на новелах у законодавстві, що стосуються розширення кола осіб, які мають право на безоплатну правову допомогу та зорієнтував сільських та селищних голів на перенаправлення громадян до мсцевих центрів та бюро правової допомоги за отриманням безоплатної правової допомоги.

«Одним із основних компонентів  розвитку системи безоплатної правової допомоги є підтримка розвитку зв’язків із громадськістю та громадами. Важливо враховувати ті потреби, які існують в окремих громадах. Адже кожна громада має свої особливості, і потрібен індивідуальний підхід. Ми орієнтовані на відкритий діалог з органами місцевого самоврядування та активну співпрацю щодо розширення доступу громадян до правової допомоги», – зазначив директор Регіонального центру з надання БВПД у Полтавській області, кандидат наук з державного управління Олександр  Черчатий  підсумовуючи захід.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Контактний телефон: (0532) 56-26-66

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.