назад
02.08.19

Правопросвітництво для співробітників «Центру учасників бойових дій»

У межах кампанії «Чесна платіжка» юристи Сумського місцевого центру з надання БВПД провели тематичну інформаційну зустріч зі співробітниками КУ «Центр учасників бойових дій».
Спільно з фахівцями Головного територіального управління юстиції в Сумській області правники розповіли про підстави, що спонукали Кабінет Міністрів України втрутитися у питання встановлення тарифів на місцях.

Говорили про інструменти, доступні громадянам у межах кампанії для захисту своїх порушених прав. Зокрема, такі як звернення про виконання рішення Уряду щодо перерахунку цін/тарифів на послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води для населення з рахуванням граничних цін/тарифів на зазначені послуги та звернення щодо приведення цін/тарифів на послуги з постачання теплової енергії та послуги з постачання гарячої води до вимог постанови КМУ від 26.06.2019 року № 560 «Деякі питання захисту прав споживачів житлово-комунальних послуг».

Зразки документів


Оскільки захід проводився у Всесвітній день проти дії торгівлі людьми, то фахівці не оминули увагою і це питання. Юристи надали рекомендації, як не потрапити у подібну ситуацію, і проінформували присутніх про державну допомогу, яка надається особам, що постраждали від торгівлі людьми, й роз’яснили механізми її отримання.
Співробітники «Центру учасників бойових дій» отримали друковані інформаційні матеріали та візитки з контактними даними Сумського місцевого центру та підпорядкованих бюро.