назад
31.08.16

Правопросвітництво для вразливих верств населення, зокрема учасників АТО

Спеціалісти Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги разом із Охтирським міськрайонним центром зайнятості продовжують правопросвітницьку діяльність щодо надання безоплатної правової допомоги вразливим верствам населення, зокрема учасникам АТО.

На заході обговорювалися питання щодо надання безоплатної правової допомоги даній категорії громадян, у разі порушення їхнього права на пільги та гарантії соціального захисту, передбачені Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії  їх соціального захисту».

Представники Охтирського місцевого центру – головний спеціаліст відділу представництва Валерій Грабар та начальник відділу персоналу, інформаційної та матеріальної інфраструктури Роман Малюк – повідомили учасникам заходу основні нормативно-правові документи, що стосуються даної категорії громадян. 

Присутніх проінформували про роботу Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, хто має право на таку допомогу, куди звертатись для її отримання та про створення Лебединського, Тростянецького та Великописарівського бюро правової допомоги, які розпочніть діяльність з 1 вересня 2016 року. Окремо Валерій Грабар розповів про основні завдання бюро, які надаватимуть безоплатну первинну правову допомогу, тобто юридичні консультації; забезпечуватимуть доступом до безоплатної вторинної правової допомоги та електронних сервісів Міністерства юстиції, здійснюватимуть правопросвітницьку діяльність.