назад
05.12.17

Правопросвітництво молоді у Тростянці

OkM 171205 41Важливим напрямком правопросвітницької діяльності Тростянецького бюро правової допомоги є реалізація національного проекту «Я МАЮ ПРАВО!» Саме тому цикл інформаційних заходів щодо прав людини і громадянина проводиться на постійній основі. Тож 5 грудня у рамках тижня права такий захід відбувся у Тростянецькій

спеціалізованій школи І-ІІІ ступенів №2 на тему: «Кримінальна та адміністративна відповідальність неповнолітніх» для учнів 9-х класів. Юрист Тростянецького бюро правової допомоги Валерій Лилак під час уроку зазначив загальний вік кримінальної відповідальності та навів перелік випадків, коли до кримінальної відповідальності притягається особа , яка досягла 14-ти річного віку.

OkM 171205 43

Також до відома присутніх була доведена інформація щодо підстав притягнення неповнолітніх до адміністративної відповідальності.

Крім того, учні мали змогу ознайомитися із діяльністю центрів/бюро правової допомоги, прокуратури, поліції та Уповноваженого ВРУ із прав людини та отримали буклет «Твої права – твій захист».

Друга частина уроку була зосереджена на правовій вікторині: школярі були активними учасниками у розв’язанні ситуативних задач, ставили питання, розв’язували кросворди на правову тематику.

 

Тростянецьке бюро правової допомоги: вул. Л. Татаренка; тел. (05458) 6-60-52.