назад

Правопросвітництво на рівні територіальних громад

gol

Оскільки одним із пріоритетних напрямків роботи системи безоплатної правової допомоги є правопросвітництво на рівні територіальних громад, одним і основних завдань місцевих центрів є те, щоб жителі віддалених сіл знали про гарантії, надані їм державою.

Тому керівник Дубровицького бюро правової допомоги Юлія Сидоришина провела виїзний прийом на базі Лютинської сільської ради, а начальник Володимирецького бюро Ірина Демидчик взяла участь у роботі мобільного консультаційного пункту у приміщенні Володимирецького районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Враховуючи те, що досить мало жителів Лютинської сільської ради зверталися до бюро за правовою допомогою, вони дуже зраділи звістці про створення такої установи у Дубровицькому районі. Громадяни звертались з питань спадкового права, а саме порядку відкриття спадщини, проведення перерахунку пенсій, а також з питань кредитного договору та порядку оформлення субсидій. Окрім того, у с. Лютинськ відбулося вуличне інформування, під час якого місцеві жителі дізналися про систему безоплатної правової допомоги і порядок отримання адвоката за кошти держави шляхом.

1

Фахівець Дубровицького бюро правової  також провела виїзний прийом громадян на базі Залужської сільської ради. Юлія Сидоришина зустрілася з колективом та головою сільської ради, розповіла про систему безоплатної правової допомоги, про діяльність та функції Дубровицького бюро та Сарненського МЦ, а також розповсюдила інформаційно-роз’яснювальні матеріали.

Тим часом у приміщенні Володимирецького районного територіального центру соціального обслуговування (вул. Соборна, 31) розпочав свою роботу мобільний консультаційний пункт для людей з особливими потребами, інвалідів, одиноких непрацездатних та престарілих громадян. Окрім того, під час спільного заходу за участю керівників бюро та терцентру Ірини Демидчик та Рити Тарасюти присутнім роз’яснили механізм надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, порядок призначення адвоката для складання процесуальних документів та представництва інтересів у судах, а також категорію суб’єктів, які мають таке право.

2

Довідково. Адреси та контактні дані бюро правової допомоги – структурних підрозділів Сарненського місцевого центру:

Березнівське бюро правової допомоги: м. Березне, вул. Київська, 9 (приміщення ЦНАПу та статистики), тел. (03653)5-34-44, (067) 836 50 41, (096) 117 38 45;

Володимирецьке бюро правової допомоги: смт Володимирець, вул. Соборна, 20 (приміщення Володимирецької районної державної нотаріальної контори), тел. (03634) 2-58-08, (068) 091 88 85;

Дубровицьке бюро правової допомоги: м. Дубровиця, вул. Воробинська, 9 (приміщення районної бібліотеки), тел. (03658)2-00-06, (068) 085 13 52;

Рокитнівське бюро правової допомоги: смт Рокитне, вул. Незалежності, 21 (приміщення Управління Державної казначейської служби України в Рокитнівському районі), тел. (03635)2-30-03, (097) 318 59 96.