назад

Pravoprosvtnitstvo sered partnerv 4Початок квітня став для працівників Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги досить активним та насиченим.

       Так, директор Бердянського місцевого центру Євген Сухомлин разом з заступником Валентиною Матвєєвою, були запрошені Громадською організацією «Об’єднання вимушених переселенців «Балто» провести правопросвітницький захід для внутрішньо переміщених осіб. В ході зустрічі, присутні отримали відповіді на питання, пов’язані із запровадженням в Україні першої ланки медичної реформи, дізналися про те як обрати лікаря первинної допомоги, підписати з ним Декларацію та багато іншої цікавої й корисної інформації. Другий блок питань був присвячений змінам в кримінально-процесуальному законодавстві, а саме новим правилам поховання, пояснення яких трохи заспокоїло переселенців. Багато питань, висвітлених фахівцями місцевого центру стосувалися змін у національному законодавстві у сфері внутрішнього переміщення, захисту прав ВПО у судовому порядку в питаннях поновлення пенсій та соціальних виплат.

         Подібний захід щодо впровадження медичної реформи було також проведено для відвідувачів Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Бердянської міської ради. Присутніх дуже захопила дана тема, адже нові правила обрання та сплати послуг лікарів були для багатьох зовсім незрозумілими.Pravoprosvtnitstvo sered partnerv 2

       В свою чергу, фахівчиня відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Вікторія Донцова вкотре завітала до Бердянського міського центру зайнятості, де прийняла участь в семінарі для осіб, що стоять на обліку в зазначеній установі та розповіла присутнім про норми Законів України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» та «Про забезпечення рівних прав і можливостей чоловіків та жінок», торкнулася позитивних змін, які відбулися в роботі місцевих центрів, а саме щодо розширення кола осіб, які мають право на вторинну правову допомогу. Також Вікторія Донцова поінформувала присутніх щодо відкриття постійно діючого дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги, що розташований за адресою: вул. Шмідта, 20 та про реалізацію проекту «Я Маю Право!».

       Окрім цього Вікторію Донцова завітала до Бердянського економіко-гуманітарного коледжу Бердянського державного педагогічного університету, де провела лекцію для студентів третього курсу на тему: «Захист прав споживачів в закладах громадського харчування». Під час заходу присутні студенти мали змогу зрозуміти та проаналізувати свої права на конкретних прикладах, дати аналіз порушених прав та поділитись своїми знаннями національного законодавства.

    Pravoprosvtnitstvo sered partnerv 5   Наприкінці тижня, Вікторія Донцова прийняла участь в досить цікавому тренінгу на тему: «Протидія конфлікту інтересів у діяльності місцевих рад в Запорізької області», організованому Громадською організацією «Запорізька правозахисна група» в рамках реалізації проекту «Протидія конфлікту інтересів у діяльності місцевих рад в Запорізькій області» за підтримки Громадської організації «Суспільна –Інтеграція». В ході тренінгу Вікторія Донцова мала змогу поспілкуватись з активістами, головами та членами громадських організацій, познайомити їх із системою безоплатної правової допомоги та запропонувати співробітництво з Бердянським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Бердянський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги запрошує до співробітництва державні установи, новоутворенні громадські організації та благодійні фонди. Разом ми зробимо Україну єдиною та сильною державою!

За безоплатною правовою допомогоююридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтесь до установ системи безоплатної правової допомоги:

  • Бердянський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги  –  м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/Богуславського, буд. 8,  1-й поверх (будівля санепідемстанції),  тел. (06153) 4-89-43, скайп: berdyansk_center, ел.адреса:  berdyansk.zaporizhya@legalaid.gov.ua
  • Філіал Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Бердянськ, вул. Шмідта, 20, тел. 4-45-35, скайп: berdyansk_center, ел.адреса:  berdyansk.zaporizhya@legalaid.gov.ua

А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно)