назад
11.10.16

Правопросвітництво серед студентів

A 10 10 1007 жовтня 2016 року в Аграрному коледжі управління і права Полтавської державної аграрної академії для студентів юридичного відділення проведено лекторій на тему: «Права людини в контексті Закону України «Про безоплатну правову допомогу. Права людини при адміністративному затриманні та в кримінальному провадженні».

Лекторій проведено працівниками Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з метою правопросвітництва серед молоді та з нагоди «Дня юриста» в Україні.

Начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Тетяна Ражик розповіла майбутнім юристам, що потрібно знати при адміністративному затриманні органами внутрішніх справ: нормативно-правова основа, процедура затримання, вимоги до протоколу про адміністративне затримання порядок інформування центрів з надання безоплатно вторинної правової допомоги про випадки затримання осіб та право затриманого на безоплатну вторинну правову допомогу. Також студенти коледжу ознайомились з правом на безоплатну правову допомогу у кримінальному провадженні.

Окрім теорії, в ході заняття студентам було запропоновано для обговорення деякі життєві ситуації, які викликали активне обговорення.По закінченню лекторію Тетяною Ражик були надані відповіді, які виникли у студентів  щодо напрямків діяльності Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.