назад

Правопросвітництво серед учнівської молоді

2017 05 24K1Продовжуючи реалізацію правопросвітницьких заходів, передбачених проектом «Правова освіта в територіальних громадах – шлях до захищеності громадян» для учнів Вашківецької загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів (Сокирянський район) проведено урок на тему: «Основи поведінки підлітка у взаємовідносинах з поліцією».

Інформаційну бесіду з старшокласниками провели керівник проекту, юрисконсульт Чернівецької громадської організації «Комітет виборців» Максим Лукінюк, заступник голови зазначеної громадської організації Ігор Баб’юк, директор Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ігор Усатий та юрист Вашківецької сільської громади Алла Колотило.

Традиційно в рамках такого заходу Ігор Баб’юк розповів учням про заходи превентивного характеру, що вправі застосовувати працівники поліції, зокрема такі як: перевірка документів, опитування особи, поверхнева перевірка та огляд, поліцейське піклування та інші. Особливу увагу було зосереджено на обговоренні психологічних особливостей спілкування з представниками правоохоронних структур, емоційної стриманості та урівноваженості.

Корисні поради щодо того, як необхідно поводитись у випадках, якщо працівники поліції зупинили підлітка на вулиці, якщо надіслано повістку-виклик до відділу поліції, якщо працівники поліції проявляють агресію надав Максим Лукінюк. Крім того, керівник проекту поділився власним життєвим досвідом та навів декілька прикладів, коли такі правила допомогли не потрапити в халепу та уникнути неприємностей.

У свою чергу, Ігор Усатий поінформував учнів про право на безоплатну правову допомогу та розповів про те, як завдяки системі безоплатної правової допомоги можна захистити свої законні права, свободи та інтереси.

Наприкінці заходу учням було надано тематичні інформаційні буклети, що були спеціально розроблені в рамках виконання заходів проекту «Правова освіта в територіальних громадах – шлях до захищеності громадян».

Нагадаємо, що раніше уроки з цієї тематики було проведено для учнів старших класів Мамалигівської та Волоківської загальноосвітніх шкіл, за участі представників Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області та Глибоцького бюро правової допомоги.

Контактна інформація! Кельменецький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Кельменці, вул. Довженка, 9. Контактний телефон: (0 3732) 2-02-01. E- mail: kelmentsi.chernivtsi@legalaid.cv.ua

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).