назад

Правопросвітництво щодо правового захисту незайнятого населення у Лебедині

OkM 2017 07 05 15 липня при Лебединському міськрайонному центрі зайнятості проведено семінар серед безробітних на тему: “Правовий захист осіб, що перебувають на обліку в центрі зайнятості”, де запросили начальника Лебединського бюро правової допомоги Сергія Іванова.

Під час правопросвітницького заходу фахівець бюро розповів про гарантування законодавством держави працездатному населенню, у працездатному віці добровільно працювати, обирати та чи змінювати професію, захист від незаконного звільнення, а також сприяння у збереженні роботи, виплату вихідної допомоги працівникам, які втратили постійну роботу, безоплатне навчання безробітних тощо.

OkM 2017 07 05 6

 

Сергій Іванов звернув увагу присутніх на те, що держава забезпечує надання додаткових гарантій, а саме: працевлаштування   працездатних   громадян   у працездатному віці, які потребують соціального захисту і не здатні на рівних конкурувати на ринку праці,  зокрема,  жінкам, які мають дітей віком до 6 років;  одиноким  матерям,  які  мають  дітей віком  до  14  років  або дітей-інвалідів;  молоді,  яка закінчила  або  припинила  навчання  у  середніх  загальноосвітніх школах,   професійно-технічних   або  вищих  навчальних  закладах, звільнилася   зі   строкової   військової служби, особам, яким надається перше робоче місце.

 

Він закликав громадян бути активними і у разі порушення чи необхідності роз’яснень щодо їх прав звертатися до Лебединського бюро правової допомоги: пл. Соборна, 29; т. (05445) 2-14-12.