назад

Правопросвітництво та БПД для сільських жителів

2017 02 27V1На минулому тижні фахівці Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели тематичні семінари для учнів старших класів Довгопільської та Яблуницької ЗОШ Путильського району.

Участь у правопросвітницьких заходах взяли начальник відділу представництва Лілія Денис, начальник відділу правової інформації та консультацій Надія Досієвич, заступник начальника Путильського бюро правової допомоги Андрій Кіщук, учні старших класів, адміністрація та викладачі зазначених вище загальноосвітніх навчальних закладів.

Про конституційні гарантії права на безоплатну правову допомогу, організацію системи безоплатної правової допомоги в Україні, функціонування, напрями діяльності та завдання структурних ланок системи БПД у регіоні поінформували працівники місцевого центру.

В рамках проведених заходів представники місцевого центру також розповіли про систему прав і свобод людини і громадянина в Україні, державні гарантії щодо забезпечення реалізації та захисту прав неповнолітніх у адміністративному та кримінальному процесах, особливості розгляду та вирішення окремих категорій цивільних справ щодо таких осіб, цивільно-правової відповідальності тощо.

Наприкінці заходу учасники семінару отримали пам’ятки про безоплатну правову допомогу, інформаційні листівки та буклети з контактною та довідковою інформацією про систему БПД.

Інформаційні матеріали, а також консультації та роз’яснення з актуальних правових питань отримали мешканці сіл Довгопілля, Конятин, Усть-Путила та Яблуниця Путильського району.

Для жителів цих населених пунктів було організовано роботу виїзного консультаційного пункту на базі сільських рад. Прийом та консультування громадян провів заступник начальника Путильського бюро правової допомоги Андрій Кіщук.

2017 02 27V2В протилежному куточку Чернівецької області, а саме в Сокирянському районі для мешканців села Сербичани виїзне консультування громадян провів начальник бюро правової допомоги цього району Олександр Хорошенюк .

Так, близько 20 громадян, які звернулися до фахівців системи БПД отримали необхідну безоплатну первинну правову допомогу, зокрема з питань встановлення факту родинних стосунків, прийняття спадщини, визначення розміру аліментів та порядку стягнення заборгованості за аліментними зобов’язаннями, врегулювання інших питань сімейного та спадкового права.

Довідково! Отримати безоплатну правову допомогу у Путильському бюро правової допомоги можна за адресою: смт. Путила, вул. Українська, 178. Контактний телефон: (0 3738) 2 13 33. E-mail: putylske@legalaid.cv.ua

До фахівців Сокирянського бюро правової допомоги звертатись за адресою: м. Сокиряни, вул. Центральна, 41 А. Контактний телефон: (0 3739) 2 03 68. E-mail: sokyrianske@legalaid.cv.ua

Оперативно отримати контактну, довідкову інформацію та консультації можна за єдиним телефонним номером системи БПД 0 800 213 103 (зазначена телефонна лінія безкоштовна та працює цілодобово).