назад
17.02.17

Правопросвітництво та консультування громадян на базі терапевтичного відділення в м. Шостка Сумського обласного клінічного госпіталю ветеранів війни

ShM 2017 02 16 HOSPITAL  216 лютого інтегратори Шосткинського місцевого центру Ольга ПРАВОСУД та Юлія ЗАЦАРИННА провели правопросвітницьку лекцію та надали безоплатні правові консультації для осіб, які проходять лікування в госпіталі у м. Шостка, а саме інвалідам війни, учасникам бойових дій, учасникам АТО.

З метою підвищення правової свідомості та освіченості населення інтегратор центру  Ольга ПРАВОСУД на базі госпіталю провела право просвітницьку лекцію «Право на  безоплатну правову допомогу – конституційна гарантія». Фахівець розповіла про систему безоплатної вторинної правової допомоги та її переваги, зазначила, які категорії осіб мають право на отримання такої допомоги, детально ознайомила присутніх із порядком звернення до місцевого центру та надання безоплатної вторинної правової допомоги.

ShM 2017 02 16 HOSPITAL 3

В ході роботи мобільного пункту консультування інтегратор Шосткинського МЦ Юлія ЗАЦАРИННА проконсультувала шестеро громадян. Громадяни цікавилися перерахунком пенсії, порядком оформлення спадщини, пропущення строку прийняття спадщини, отримання пенсії по інвалідності, порядком реєстрації та зняття з місця проживання, оформлення договору купівлі-продажу квартири, право пільгового проїзду учасники війни.

ShM 2017 02 16 HOSPITAL 4

Під час консультування до фахівця центру звернувся чоловік, учасник війни, який має захворювання з питанням щодо реалізації права на санаторне-курортне лікування.

«Відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни гарантії їх соціального захисту»  учасникам війни  надаються  пільги на  безоплатне забезпечення санаторно-курортним лікуванням або одержання компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування. Державні органи     забезпечують     путівками     до санаторно-курортних закладів не більше одного разу на рік», - зазначила Юлія ЗАЦАРИННА.

Нагадуємо, що мобільний пункт консультування для пацієнтів госпіталю працює відповідно до графіку, за адресою: м. Шостка, вул. Урицького,10.

 

Варто зазначити, що Шосткинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: 41100, м. Шостка, вул. Горького, 4 Тел. (05449) 7-30-94, 7-28-05.