назад
15.05.19

Правопросвітництво та правова допомога для мешканців Староаврамівки

14.05.2019 lekciya uchni Staroavramivskoi SH

14 травня 2019 року, у рамках правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», для учнів 9 – 11 класів Староаврамівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів фахівчиня Хорольського бюро правової допомоги Наталія Тарасенко та фахівець Хорольського районного сектору пробації філії ДП «Центр пробації» у Полтавській області Станіслав Жалдак провели лекцію на тему: «Протидія булінгу. Права та відповідальність неповнолітніх».

Під час заходу з учнями навчального закладу обговорили поняття булінгу, його види, причини виникнення та наслідки. Особливу увагу учасників навчального процесу звернули на ту відповідальність, яка передбачена Законом за вчинення булінгу.

Сучасна молодь не уявляє свого життя без інтернету. У такий спосіб вона може знаходити щось нове, заводити нові знайомства, спілкуватися з друзями, обмінюватися фотографіями та відеороликами. Проте окрім користі можливі й ризики. 

«До прикладу, кібербулінг — це сучасна форма агресії, яка набула поширення з появою смартфонів. На відміну від булінгу, метою кібербулінгу є нашкодити, залякати чи принизити людину дистанційно, без застосування фізичного насильства. Не можна вважати, що це менш небезпечно, ніж цькування у звичному розумінні», – зауважила Наталія Тарасенко.

Після активного обговорення дітям роздали інформаційні буклети «Як протидіяти булінгу» та «Твої права – твій надійний захист».

Цього ж дня Наталія Тарасенко зустрілася з головою Староаврамівської сільської ради Олександром Лозенком та головним бухгалтером ради Лідією Павленко. Результатом зустрічі стала домовленість про винесення на розгляд сесії органу місцевого самоврядування питання про затвердження Програми правової освіти населення Староаврамівської сільської ради.14.05.2019 zustrich golova golovniy buchgalter Staroavramivskoi SH

Після зустрічі відбувся прийом громадян на базі Староаврамівської сільської ради та дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги в приміщенні Управління соціального захисту населення Хорольської районної державної адміністрації. Всі охочі мали змогу отримати роз’яснення з правових питань. Крім того, в рамках Всеукраїнської компанії «Відповідальне батьківство» фахівець бюро ознайомила присутніх з порядком нарахування аліментів;    правилами виїзду з дитиною за кордон; порядком отримання податкової знижки на навчання та відшкодування послуги «Муніципальна няня».    14.05.2019 dustanciynuy pynkt dostypa do bpd Upravlinna SZ.jpg    
           Бажаючі отримали буклети, розроблені у рамках реалізації проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

Нагадуємо, що кожен може отримати безоплатну правову допомогу, звернувшись до Хорольського бюро правової допомоги за адресою: м. Хорол, вул. Незалежності 78 А, тел. (05362) 33-2-20.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.