назад

Правопросвітництво у роботі із молоддю з функціональними обмеженнями

11 листопада 2017 року Ігор Королик та Крістіна Овсепян провели лекційне заняття «Права та обов᾽язки громадян» в комунальному закладі «Івано-Франківський міський центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Дивосвіт».

Заступник начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Ігор Королик розповів слухачам про комплекс природних та непорушних свобод і юридичних можливостей, обумовлених фактом існування людини в цивільному суспільстві. Він наголосив про природню сутність походження прав людини та їх невід’ємність від індивіда.

Заняття відбулося в досить активній формі, молодь розповідала які у них є права та обов’язки вдома, в центрі реабілітації, який вони відвідують щоденно та в соціумі загалом.

Головний спеціаліст відділу уповноважених Голови Національної поліції України з питань дотримання прав людини в поліцейській діяльності Крістіна Овсепян запропонувала для перегляду мультфільм «Ти і поліція», після перегляду якого молоді було роз’яснено, як вони мають себе поводити при спілкуванні з поліцейським та які в даному випадку в них є права та обов’язки.

За результатами проведеної лекції було досягнуто згоди про наступну зустріч фахівців з батьками дітей та молоді з метою роз’яснення про можливості системи безоплатної правової допомоги в Україні.


{gallery}pictures/2017.11.05_правопросвітництво{/gallery}

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)