назад

Правопросвітництво у роботі з особовим складом Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області

119 січня 2017 року Ігор Королик та Крістіна Овсепян провели лекційне заняття«Законність затримання. Поняття, види та правові підстави затримання поліцейськими. Право на адвоката, право на повідомлення третіх осіб та право на лікаря як основні гарантії захисту від неналежного поводження» для особового складу Головного управління Національної поліції в області.

2

Заступник начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання  безоплатної правової допомоги в Івано-Франківській області Ігор Королик наголосив працівникам правоохоронних органів на важливості дотримання норм КПК України та «Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою» з метою недопущення конституційно закріпленого права осіб на захист.

3

Лекційне заняттявідбулося в досить жвавій формі, оскільки головний спеціаліст відділу уповноважених Голови Національної поліції України з питань дотримання прав людини в поліцейській діяльності Крістіна Овсепян змодельовувала різні практичні ситуації та наголосила на правилах дій поліцейських, щоб не допустити незаконності у своїй роботі і не порушувати права людини.

4

На зустрічі обговорювали основні практичні аспекти, які виникають при повідомленні центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання та безпосередньо механізм призначення затриманим особам адвоката.


Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України