назад

Правопросвітництво у сільських населених пунктах Вижниччини

2017 10 25R3У п’ятницю, 20 жовтня, фахівці системи безоплатної правової допомоги відвідали села Лукавці, Мигове та селище Берегомет Вижницького району. Найперше, з метою розвитку правопросвітництва у сільській місцевості.

Більше про свої права мають знати не лише дорослі, а й діти. В такому випадку буковинці впевненіше їх відстоюють, а ще саме завдяки цьому часто вдається уникнути неприємних ситуацій.

2017 10 25R4Начальник відділу Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Богдан Чопей провів ряд робочих зустрічей з директорами закладів освіти смт. Берегомет. Мова йшла про необхідність проведення тематичних уроків за участі фахівців системи безоплатної правової допомоги краю. Тож завдяки домовленостям в рамках відзначення Всеукраїнського тижня права, а саме 8-13 грудня 2017 року, учні матимуть змогу розпитати у фахівців про свої права.

Також Богдан Чопей разом з головним спеціалістом Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександром Пилип’юком перевірили роботу дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги, що функціонують у селах Лукавці, Мигове та селищі Берегомет.

2017 10 25R5Від дистанційних пунктів до магазинів. Але не для того, аби щось придбати. В приміщені магазину «Норма» фахівці системи безоплатної правової допомоги розповсюджували серед відвідувачів друковані інформаційні матеріали. Також вони розповідали про правові послуги, які можна отримати, звернувшись до фахівців Центру та бюро правової допомоги.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, м. Вижниця, вул. Українська, 100Б, тел. (0 3730) 2-31-58.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово)